Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

5 orsaker till varför du måste bli ekonomiskt smartare


Sveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)

Tillhör du den växande skara människor som alltid har mer månad kvar i slutet av pengarna?
Är du övertygad om att ditt bankonto är ett svart hål som slukar dina stackars pengar och att det är synd om dig för att du bara blir allt fattigare?
Då är det dags att se sanningen i vitögat.

1. Du lägger pengar på fel saker
Är statusprylar, snygga kläder och generösa utekvällar på krogen din livsstil, så är det dags att tänka om och tänka rätt om du inte vill sälla dig till den växande andelen svenska fattigpensionärer.

2. Du har ingen koll alls på vart pengarna tar vägen
Du har ingen aning om hur mycket utgifter du har i förhållande till dina inkomster. Du bara hoppas att pengarna räcker när det är dags att betala lån, amorteringar och räkningar. Skaffa en kassabok och ta kontroll över dina pengar. Skriv upp allt du köper – i synnerhet småsaker som en kaffe på Espresso House varje dag – som inte känns som en stor utgift förrän du lägger ihop den totala summan på hur mycket pengar du betalar till Espresso House varje månad.

3. Du ligger ständigt på minus
Tack vare – eller rättare sagt på grund av – kreditkort och butikernas beroendeframkallande ”räntefria lån” – är det inga problem att göra av med mer pengar än du har – och tjänar per år. Ta en närmare titt på hur mycket du betalar i bara räntor (ja, även på de s.k. räntefria lånen) per år – om du vågar. Det brukar bli en skräckinjagande insikt.

4. Du vägrar göra några uppoffringar
Du tycker att du jobbar så hårt och förtjänar att unna dig själv nya prylar, trots att du egentligen inte har råd. Du tänker ”man lever bara en gång” och fortsätter att slösa pengar på gymkort som du aldrig utnyttjar, onödigt dyra uteluncher och ser alltid till att du har den senaste mobilen eftersom du ”måste hänga med”.

5. Du tycker att du är lite finare än andra
Usch, vem vill vara en torr, snål och trist Svensson-typ som aldrig vågar vara lite spontan och bjuda på drinkbord, hyr en vräkig båt över helgen eller köper snygga kläder. Varför nöja sig med H&M när det finns Armani? Livet är ju kort och döden är lång, brukar det ju heta. Våga du erkänna för dig själv att din status och glamorösa yttre bara är ett tomt skal och att du finansierar din yta med pengar du inte har?


Så där, lite att börja med

Storsäljaren om att LEDA sitt liv (inte bara leva det)

Så blir du framgångsrik - utan pengar, utan kontakter och med helt fel bakgrund

"Jag vill från djupet av mitt hjärta säga TACK och åter TACK för att du har skrivit boken "framgångsrik".
Den har på riktigt förändrat mitt liv. Gett mig smärtsamma insikter om mig själv som jag nu arbetar stenhårt med att förändra. Jag har bloggat och instagrammat om hur fantastisk den är och rekommenderar den till alla jag känner. Mitt ex är min ständiga följeslagare i handväskan, nerlusad med hundöron, tankar, funderingar och svar och den tänker jag behålla. Nu tar jag steget med något jag drömt om alldeles för länge och det är du som är en stor del i att jag vågar. Tack för att du skrev denna bok och tack för att du har förändrat mitt liv."

Tina, putasmellonme.com

"Jag har läst många så kallade framgångsböcker i mitt liv, det har ALDRIG hänt att jag läst ut en bok så fort.
Vilken känsloresa!! Hade högläsning för min man, ( jag brukar göra så när hans entreprenörshjärna brinner för mycket). Den här boken är helt unik, det finns en del i denna genre, men ingen som beskrivs på ett sådant pedagogiskt, träffsäkert sätt. Man känner trovärdigheten, man känner, energin, man känner all den kraft du lagt ner och det skapar respekt!! Med ett mod och ett sätt att bjuda på dig själv i boken, blir den så direkt att det inte går att sluta läsa, det går heller inte att ducka. Tack är ju ett för mesigt ord i dessa sammanhang! Men i alla fall, Tusen tack för att du valt och skriva den här boken. Som mina ungdomar säger DEN ÄGER!!"

Anna Bengelsdorff, Ellos

"Jag läser Framgångsrik och får den ena aha-upplevelsen efter den andra , jag är nog lite kär dig, för du skriver om mig och du har avslöjat mig . Nu har jag beslutat att mitt arbete de närmaste dagarna består av att läsa, och den här gången LÄSA din bok. Jag tar den till mig, jag antecknar , jag blir glad av dina träffsäkra provokationer, lägger boken ifrån mig för att reflektera, känner igen mig och känner igen min omgivning. Jag har läst böcker om personlig utveckling och karriärutveckling tidigare, begreppen är inte okända och jag har nått olika grad av inspiration, men ( förbjudet ord !!!) nu golvas jag och du öppnar mina ögon. Undrar om det är så här det känns att vara / bli religiös....."
Mia Rieder

"Boken var min resesällskap på flyget nyligen och jag kan sammanfatta att detta var en helt suverän bok: klarsynta, beska droppar serverade på klarspråk i krasshetens bleka lampsken; helbra! Jag har självt byggt bolag på mottot "Framgång är planerad, shit happens" och kan skriva under på allt i din bok med erfarenheter från företagandets skitiga skyttegravar.Jag har läst och studerat i hela mitt nyfikna liv och kan slå fast att detta är den bästa bok om personlig utveckling jag någonsin läst."
Ulf Engerby, Qbranch AB

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen och Ego förlag

Artikeln är skyddad med Google authorship

Lägg gärna till mig som vän på Facebook...

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?

Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?

Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till www.smartare-liv.se i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss).

Om du vill länka till artikeln blir vi såklart jätteglada.

Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
Prenumerera gratis på månadsbrevet här:

Smartare liv är tipsbrevet för dig som vill ha bättre balans i tillvaron. Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, konkreta råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv. Det är såklart GRATIS att prenumerera. Du får brevet varannan vecka och kan avsluta din prenumeration när du vill med bara en knapptryckning.

Här kan du se om en gratisprenumeration på "Smartare liv" är något för dig.

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med böcker som hjälper dig att leva ett smartare liv.

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.


Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se | Sitemap