I din kundvagn:


Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

5 enkla, men smarta tips att bli bättre på att prioriteraSveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)


Det är lätt att bli irriterad på folk som aldrig får tummen ur eller håller tiderna och skyller på att det är svårt att få ihop livspusslet. Men vår tillvaro är faktiskt ett pussel – det är många bitar som måste passa ihop för att vi ska få flyt i vardagen.
Här får du några enkla tips på hur du blir bättre på att prioritera – för det är precis vad det handlar om för att få ut det mesta av din vardag:

1. Eliminera allt som skapar oro och besvär
Det här gäller förstås bara sådant som du själv kan påverka. Men försök sätta fingret på vad det är som oftast sätter käppar i hjulet. Vad är det som begränsar dig? Är det dåliga rutiner? Ovanor som du kan ändra på? Lägger du ned för mycket tid på att anpassa dig efter andras krav? Gör allt du kan för att bli kvitt rutiner som du kanske inte själv valt eller annat som sänker ditt humör.

2. Ta itu med problemen
Vissa saker är egentligen inte ett verkligt problem, utan sådant som löser sig av sig självt med tiden. Men ibland måste man ta tjuren vid hornen. Ibland måste man inse att det finns inga andra lösningar än att hantera sådant som stoppar upp oss. Det kan handla om allt från att älta gamla misstag och skuldkänslor till dåligt samvete. Lös problemet nu om det finns här och nu.
Kan du påverka något som redan har hänt och som bekymrar dig? Oftast inte, så det klokaste är att ta nya beslut som gör att du slipper ångra dig i framtiden. Stryk ett streck över allt som har varit och gå vidare

3. Bli mer självisk
Det är lätt att glömma bort sig själv i samhället där vi hela tiden påminns om att vi måste vara solidariska och hjälpa varandra. Men många glömmer att de gärna tar emot hjälp, men inte är särskilt villiga att hjälpa andra. Tillhör du de som ständigt passar upp på din omgivning? Sluta med det då. Tänk mer på dig själv. Fokusera på dina egna behov och gör mer av sådant som gör dig glad och tillfredsställd.

4. Utmana din tillvaro
Glöm inte bort att alltid fortsätta utforska livet, hur bra din tillvaro än är. Det är lätt att slå sig till ro och fastna i bekväma vanor och rutiner. Men lita på att det kommer en dag när du plötsligt inser att åren sprungit iväg och du inte har hunnit göra mer än att leva. Försök upptäcka nya saker varje vecka. Prova något nytt. Utmana din bekvämlighet.

5. Var beredd på förändringar

Förändringar kan vara bland det mest skrämmande vi kan tänka oss – och det gäller även de som påstår att de gillar när det händer oväntade saker i livet. Det viktigaste är att lära sig vara beredd på förändringar som vi inte själva dragit igång eller kan påverka. Acceptera att livet är oförutsägbart och lär dig att anpassa dig. ”Roll with the punches”, som boxarna brukar säga – så träffar livets smockor inte lika hårt när du överraskas av tillfällen i vardagen som du inte är beredd på.

Storsäljaren om att LEDA sitt liv (inte bara leva det)

Så blir du framgångsrik - utan pengar, utan kontakter och med helt fel bakgrund

"Jag vill från djupet av mitt hjärta säga TACK och åter TACK för att du har skrivit boken "framgångsrik".
Den har på riktigt förändrat mitt liv. Gett mig smärtsamma insikter om mig själv som jag nu arbetar stenhårt med att förändra. Jag har bloggat och instagrammat om hur fantastisk den är och rekommenderar den till alla jag känner. Mitt ex är min ständiga följeslagare i handväskan, nerlusad med hundöron, tankar, funderingar och svar och den tänker jag behålla. Nu tar jag steget med något jag drömt om alldeles för länge och det är du som är en stor del i att jag vågar. Tack för att du skrev denna bok och tack för att du har förändrat mitt liv."

Tina, putasmellonme.com

"Jag har läst många så kallade framgångsböcker i mitt liv, det har ALDRIG hänt att jag läst ut en bok så fort.
Vilken känsloresa!! Hade högläsning för min man, ( jag brukar göra så när hans entreprenörshjärna brinner för mycket). Den här boken är helt unik, det finns en del i denna genre, men ingen som beskrivs på ett sådant pedagogiskt, träffsäkert sätt. Man känner trovärdigheten, man känner, energin, man känner all den kraft du lagt ner och det skapar respekt!! Med ett mod och ett sätt att bjuda på dig själv i boken, blir den så direkt att det inte går att sluta läsa, det går heller inte att ducka. Tack är ju ett för mesigt ord i dessa sammanhang! Men i alla fall, Tusen tack för att du valt och skriva den här boken. Som mina ungdomar säger DEN ÄGER!!"

Anna Bengelsdorff, Ellos

"Jag läser Framgångsrik och får den ena aha-upplevelsen efter den andra , jag är nog lite kär dig, för du skriver om mig och du har avslöjat mig . Nu har jag beslutat att mitt arbete de närmaste dagarna består av att läsa, och den här gången LÄSA din bok. Jag tar den till mig, jag antecknar , jag blir glad av dina träffsäkra provokationer, lägger boken ifrån mig för att reflektera, känner igen mig och känner igen min omgivning. Jag har läst böcker om personlig utveckling och karriärutveckling tidigare, begreppen är inte okända och jag har nått olika grad av inspiration, men ( förbjudet ord !!!) nu golvas jag och du öppnar mina ögon. Undrar om det är så här det känns att vara / bli religiös....."
Mia Rieder

"Boken var min resesällskap på flyget nyligen och jag kan sammanfatta att detta var en helt suverän bok: klarsynta, beska droppar serverade på klarspråk i krasshetens bleka lampsken; helbra! Jag har självt byggt bolag på mottot "Framgång är planerad, shit happens" och kan skriva under på allt i din bok med erfarenheter från företagandets skitiga skyttegravar.Jag har läst och studerat i hela mitt nyfikna liv och kan slå fast att detta är den bästa bok om personlig utveckling jag någonsin läst."
Ulf Engerby, Qbranch AB

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen och Ego förlag

Artikeln är skyddad med Google authorship

Lägg gärna till mig som vän på Facebook...

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?

Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?

Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till www.smartare-liv.se i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss).

Om du vill länka till artikeln blir vi såklart jätteglada.


Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?Prenumerera gratis på månadsbrevet här:

Smartare liv är tipsbrevet för dig som vill ha bättre balans i tillvaron. Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, konkreta råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv. Det är såklart GRATIS att prenumerera. Du får brevet varannan vecka och kan avsluta din prenumeration när du vill med bara en knapptryckning.

Här kan du se om en gratisprenumeration på "Smartare liv" är något för dig.

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med böcker som hjälper dig att leva ett smartare liv.

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.


Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se | Sitemap