Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

5 varningstecken på att du är ett kontrollfreak


Sveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)


5 varningstecken på att du är ett kontrollfreak

1. Du är övertygad om att du själv är 100 % ansvarig för dina egna framgångar
Det är inte så enkelt att lyckas med allt bara för att du har tillräckligt med tid, kunskaper och energi. Det finns alltid en massa utomstående element som du inte kan påverka, men som ibland kan styra utgången av det du håller på med.

2. Du lägger ned massor av tid och energi på att försöka få andra att ändra sig
Men din sanning är inte andras och ju förr du inser att du aldrig kan förändra andra människor om de själva inte vill förändras, desto bättre kommer du att må.

3. Du intalar dig att du måste göra allt själv
Du tror verkligen att allt blir bäst om du får styra allt själv och göra saker helt efter eget huvud. Att inte våga lita på andra är ett idiotsäkert sätt att bränna ut sig själv på.

4. Du satsar tid och energi på att försöka förhindra misslyckanden

Det fungerar ungefär lika bra som att skriva en lista på allt du inte ska köpa när du ska storhandla på Coop. Förbered dig för stormen istället för att försöka hindra den att komma.

5. Du har ingen förståelse för människor som misslyckas
”Misslyckande är inget alternativ för mig” är en vanlig klyscha som många ofta missbrukar. Sanningen är att man aldrig når några framgångar utan att först misslyckas. Motgångar och misstag är en oundviklig del i processen med att lyckas.


NYHET som andra har gillat

Lär känna dig själv – 400 frågor som visar vem du är - egentligen

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen och Ego förlag

Artikeln är skyddad med Google authorship

Lägg gärna till mig som vän på Facebook...

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?

Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?

Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till www.smartare-liv.se i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss).

Om du vill länka till artikeln blir vi såklart jätteglada.


Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?Prenumerera gratis på månadsbrevet här:

Smartare liv är tipsbrevet för dig som vill ha bättre balans i tillvaron. Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, konkreta råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv. Det är såklart GRATIS att prenumerera. Du får brevet varannan vecka och kan avsluta din prenumeration när du vill med bara en knapptryckning.

Här kan du se om en gratisprenumeration på "Smartare liv" är något för dig.

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med böcker som hjälper dig att leva ett smartare liv.

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.


Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se | Sitemap