I din kundvagn:


Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

5 saker som du kommer att ångra om tio år


Sveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)

Det är lätt att säga att man aldrig ska ångra det man gjort – bara sådant man inte gjort. Ändå fastnar vi gärna i just ånger och ältar det som varit. Det leder till dåligt självförtroende och en sämre självkänsla.
Att redan nu tänka på allt som vi kanske kommer att ångra i framtiden kan hjälpa dig att välja rätt idag och slippa känna ånger om tio år. Här kommer en handfull saker som du kan komma att ångra inom en snar framtid – om du inte ser till att redan idag tänka om och tänka rätt:

1. Du kommer ångra att du inte tog kontroll över ditt liv
Du kommer ångra att du:
Väntade på att det perfekta tillfället skulle dyka upp istället för att själv skapa möjligheterna att förverkliga dina drömmar.
Valde att vänta på andra skulle ta initiativ till att saker skulle hända.
Valde att vänta på att få andra människors tillåtelse och uppmuntran att göra sådant du ville göra.
Valde att låta andra bestämma åt dig istället för att ta egna beslut och våga stå för dem.

2. Du kommer ångra att du lät rädsla begränsa dig

Du kommer ångra att du:
Inte vågade stå för din åsikt och sa ja istället för nej som du egentligen ville göra.
Inte våga ta fler risker.
Inte vågade ta dig ur din komfortzon och prova nya saker.
Inte vågade bejaka din tävlingsinstinkt och sikta högre för att du var rädd för att förlora.

3. Du kommer ångra att du inte tog bättre hand om din hälsa
Du kommer ångra att du:
Intalade dig själv att du inte hade tid att äta bättre och nyttigare.
Intalade dig själv att du inte hade tid att motionera regelbundet.
Inte vågade tacka nej när det bjöds alkohol.

4. Du kommer ångra att du inte tillbringade mer tid med dem som står dig närmast
Du kommer ångra att du:
Intalade dig själv att du inte behövde odla din vänskap, att vännerna alltid ändå skulle finnas där även om du inte hörde av dig på länge.
Intalade dig själv att du inte behövde säga ”Jag älskar dig” eller visa din uppskattning för det ”förstår de ändå”.
Satsade mer tid på ett jobb som du ändå inte blev uppskattad för till förmån för att du spenderade mer tid med dina närmaste.
Tog din familj och dina vänner för givna.
Du aldrig hade ”tid” att lägga undan mobilen och prata med dina barn.

5. Du kommer ångra att du valde att inte släppa taget om gamla bekymmer
Du kommer ångra att du:
Tillät dig själv att älta det förflutna och saker som du ändå inte kan göra ogjort.
Att du lade alldeles för mycket tid och energi på att skylla på andra för dina egna misslyckanden och tillkortakommanden istället för att ägna din tid åt at själv hitta lösningar och skapa möjligheter.
Var så seg på att förlåta andra människor och lät ilska, hat dränera dig på livslust och energi istället för att stryka ett streck över det som hänt och gå vidare i livet.

Lästips som andra har gillat

Gör det nu - eller ångra dig i graven

”Fem poäng av fem! Perfekt språk – direkt till läsaren. Det finns sammanfattningar, frågeformulär, saker att komma ihåg eller tänka på. Personlig, tydlig och med stor empati. Man får tillit till författare från första raderna – det syns direkt att han vet vad han skriver om. Uppmuntrar och vägleder. Lagom djup, mycket psykologisk och väldigt nyttig. Boken hjälpte mig att förstå mig själv bättre. Jag fastnade i vissa avsnitt och fick läsa om dem, t. ex, om beroende av andra människor, då fick jag tänka om mina relationer med de andra och förstå att det är/var bara bra att släppa taget och gå vidare, att bli mer vuxen och oberoende.”
Marina Wallin, Stocka

”Jag blev lite besvärlig för familjen hemma efter jag läst boken men också otroligt peppad och glad, mycket för att jag förstod att det faktiskt finns fler som är som jag och det går att göra något åt det. Jag började sakta tänka i andra banor. Jag är inte dålig på att genomföra saker, men är av den oroande karaktären som funderar väldigt mycket på "vad som kan hända längre fram" och går in i en ond cirkel som stjäl otroligt mycket energi. Förändringarna började sakta ta form allt efter sidorna i boken och nu känns livet enklare, roligare och nu tar jag rätt steg och gör rätt saker i mitt liv. En bok att ha med sig lång tid.”
Anette Dahlgren, Trekanten

”Man får sig en tankeställare att tiden går men det man lär sig är att det inte är för sent att starta nya projekt och utmaningar... Boken innehåller många tänkvärda kapitel som faktiskt hänger ihop med mental träning också...”
Maud Gradh Karlsson

”Det bästa med boken var sättet den var skriven på, enkel att förstå och gav konkreta tips.
Den har absolut hjälpt mig, den gav mig verkligen en spark i baken och fick mig att inse att det bara var att bestämma sig! Jag kommer förmodligen läsa om den flera gånger. Jag skulle rekommendera den till alla, även den andra boken jag köpte, "Rivstart" var hur bra som helst.”

Emelie Karlsson, Ulricehamn

”Den svenska modellen bygger bland annat på trygghetsnarkomani, och den här boken utmanar oss att lämna detta trygga landskap. Boken har fått mig att tänka till och i högre grad värdera vad jag sysslar med (och inte sysslar med). Den har påverkat mina vägval inför framtiden i en hälsosam riktning (och gjort mig mindre beroende av trygghet). Köp den!”
Lollo Vestlund

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen och Ego förlag

Artikeln är skyddad med Google authorship

Lägg gärna till mig som vän på Facebook...

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?

Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?

Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till www.smartare-liv.se i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss).

Om du vill länka till artikeln blir vi såklart jätteglada.


Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
Prenumerera gratis på månadsbrevet här:

Smartare liv är tipsbrevet för dig som vill ha bättre balans i tillvaron. Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, konkreta råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv. Det är såklart GRATIS att prenumerera. Du får brevet varannan vecka och kan avsluta din prenumeration när du vill med bara en knapptryckning.

Här kan du se om en gratisprenumeration på "Smartare liv" är något för dig.

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med böcker som hjälper dig att leva ett smartare liv.

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.


Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se | Sitemap