Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

5 fantastiska sätt att skaka nytt liv i din tillvaro och lära dig älska det du gör


Sveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)

Det är lätt att fastna i trötta rutiner och bara trampa vidare i gamla hjulspår och hoppas att saker och ting ska förändras av sig själv. Newsflash – det kommer det inte att göra! Men det finns enkla saker som du själv kan göra för att få bättre snurr på hjulen och känna större tillfredsställelse med det du sysslar med.

1. Kom på plats
Det är precis som Woody Allen en gång sa: ”80 % av alla framgångar börjar med att man dyker upp”. Det betyder att man kliver upp på morgonen och ser till att göra det man ska, antingen det handlar om att sträva efter att få bättre arbetsuppgifter på jobbet eller om du vill förändra saker med sig själv eller i din tillvaro. Det viktigaste av allt är att du sätter igång och gör någonting – och inte fegar ur genom att hitta på ursäkter och skjuter upp saker och ting till ”senare”.

2. Förändra din omgivning
Har du kört fast, så försök att möblera om, byta arbetsrum eller helt byta miljö. Bryt med negativa och gnälliga människor och umgås med positiva, energiska och stöttande personer istället. Omgivningen betyder mer än vi tror för humör, energi och motivation. Jobbar du hemma, så kan det resulterat i ett rejält effektivitetslyft genom att byta köksbordet mot ett litet kontor på stan. Vi är alla en produkt av den miljö vi vistas i.

3. Hitta tillfredsställelse i det du gör
Varför jobbar du med det du gör? Varför har du tröttnat? Tänk på vad som en gång fick dig att söka och engagera dig i ditt arbete. Vad har förändrats? Varför har det förändrats? Finns det något du kan göra åt saken? Kan du hitta tillbaka till den glöd du en gång kände brinna i bröstet? Om du rannsakar dig själv och får reda på varför du bara känner att du trampar vatten, så är lösningen kanske att gå vidare i livet och helt byta spår.

4. Sätt upp mål och fullfölj dem
Att sätta upp mätbara, realistiska mål och nå dem skapar en bubblande känsla av lycka och tillfredsställelse. Även de minsta av framgångar resulterar i optimism och kan få enorma positiva effekter på allt i livet, även det som inte rör själva uppgiften. Lösningen till att nå fram kan vara så enkelt som att skriva ”Att göra”-listor, bestämma sig för att hålla det schemat och bocka av för varje slutförd uppgift. Att konkret kunna se hur man närmar sig ett uppsatt mål ska aldrig underskattas.

5. Koppla av
Det här är precis lika viktigt som att ge 100 % i dina ansträngningar för att hålla ångan uppe och slutföra dina uppgifter. Se till så att du får lediga stunder när du totalt kan koppla bort ditt jobb eller din strävan efter att nå ett uppsatt mål. Är du egenföretagare så sätt upp stränga arbetstider – och håll dem. sluta jobba när du har sagt att du ska sluta jobba. Stäng av mobilen, promenera i skogen, se en rolig film, umgås med din familj och lek med dina barn eller hundar när du är ledig.. Kontrasterna mellan jobb och fritid ska vara stora. Då hämtar du också den energi du behöver för att orka jaga vidare när den tiden på dygnet är inne.


Så där, lite att börja med

Lästips som andra har gillat

Gör det nu - eller ångra dig i graven

”Fem poäng av fem! Perfekt språk – direkt till läsaren. Det finns sammanfattningar, frågeformulär, saker att komma ihåg eller tänka på. Personlig, tydlig och med stor empati. Man får tillit till författare från första raderna – det syns direkt att han vet vad han skriver om. Uppmuntrar och vägleder. Lagom djup, mycket psykologisk och väldigt nyttig. Boken hjälpte mig att förstå mig själv bättre. Jag fastnade i vissa avsnitt och fick läsa om dem, t. ex, om beroende av andra människor, då fick jag tänka om mina relationer med de andra och förstå att det är/var bara bra att släppa taget och gå vidare, att bli mer vuxen och oberoende.”
Marina Wallin, Stocka

”Jag blev lite besvärlig för familjen hemma efter jag läst boken men också otroligt peppad och glad, mycket för att jag förstod att det faktiskt finns fler som är som jag och det går att göra något åt det. Jag började sakta tänka i andra banor. Jag är inte dålig på att genomföra saker, men är av den oroande karaktären som funderar väldigt mycket på "vad som kan hända längre fram" och går in i en ond cirkel som stjäl otroligt mycket energi. Förändringarna började sakta ta form allt efter sidorna i boken och nu känns livet enklare, roligare och nu tar jag rätt steg och gör rätt saker i mitt liv. En bok att ha med sig lång tid.”
Anette Dahlgren, Trekanten

”Man får sig en tankeställare att tiden går men det man lär sig är att det inte är för sent att starta nya projekt och utmaningar... Boken innehåller många tänkvärda kapitel som faktiskt hänger ihop med mental träning också...”
Maud Gradh Karlsson

”Det bästa med boken var sättet den var skriven på, enkel att förstå och gav konkreta tips.
Den har absolut hjälpt mig, den gav mig verkligen en spark i baken och fick mig att inse att det bara var att bestämma sig! Jag kommer förmodligen läsa om den flera gånger. Jag skulle rekommendera den till alla, även den andra boken jag köpte, "Rivstart" var hur bra som helst.”

Emelie Karlsson, Ulricehamn

”Den svenska modellen bygger bland annat på trygghetsnarkomani, och den här boken utmanar oss att lämna detta trygga landskap. Boken har fått mig att tänka till och i högre grad värdera vad jag sysslar med (och inte sysslar med). Den har påverkat mina vägval inför framtiden i en hälsosam riktning (och gjort mig mindre beroende av trygghet). Köp den!”
Lollo Vestlund

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen och Ego förlag

Artikeln är skyddad med Google authorship

Lägg gärna till mig som vän på Facebook...

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?

Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?

Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till www.smartare-liv.se i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss).

Om du vill länka till artikeln blir vi såklart jätteglada.

Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
Prenumerera gratis på månadsbrevet här:

Smartare liv är tipsbrevet för dig som vill ha bättre balans i tillvaron. Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, konkreta råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv. Det är såklart GRATIS att prenumerera. Du får brevet varannan vecka och kan avsluta din prenumeration när du vill med bara en knapptryckning.

Här kan du se om en gratisprenumeration på "Smartare liv" är något för dig.

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med böcker som hjälper dig att leva ett smartare liv.

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.


Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se | Sitemap