Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

Vill du också bli framgångsrik? Här är 7 smarta tips för att nå toppen


Sveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)

Framgång är något som alla människor kan uppnå, oavsett bakgrund, kön och förutsättningar. Hemligheten bakom alla framgångar stavas hårt arbete. Men det krävs också att man utvecklar några väldigt speciella egenskaper. Den goda nyheten är att du redan ruvar på dem. Om du bara vet vad som krävs, så blir det också lättare att locka fram de här egenskaperna som gör skillnad och kan ta även dig till toppen.

1. Våga ta risker
Det betyder inte att du ska vara dum och slarvig. Att våga ta risker betyder att våga chansa ibland och ta kalkylerade risker istället för att välja tryggt och säkert. Den gamla klyschan som säger att om du gör som du alltid har gjort, så kommer du också att fortsätta få precis vad du har fått. Med andra ord – du kommer att stå och stampa på samma fläck även i framtiden.

2. Tro på dig själv
Det är aldrig fel att ha förebilder och idoler, men förväxla inte deras framgångshistoria med dig själv. Du är du. Du kommer aldrig att bli framgångsrik om du försöker klä dig i deras kostymer och apa efter deras stil och sätt. Låt dig inspireras, men acceptera att du är din egen individ och att du också kan nå framgång genom att vara dig själv.

3. Utveckla dina kunskaper
Världen har aldrig varit mer konkurrenskraftig än nu. Det krävs mer för att slå sig fram och nå framgång. Vidareutbilda dig inom sådant som du brinner för. Det är ur egenintresset som drivkraften växer fram allra bäst. Genom att skaffa nya kunskaper och ny kompetens inom nya områden växer din kapacitet och du får större svängrum. Öka din konkurrenskraft genom att lära dig nya saker. Varför inte studera inom ämnesområden som ligger utanför ditt nuvarande? Skapa ett bättre helhetsperspektiv genom att utöka ditt kompetensområde.

4. Visa självdisciplin
Disciplin har nästan blivit ett skällsord nuförtiden – och folk är lata. Många drömmer om att göra än det ena, än det andra, men väldigt få orkar anstränga sig tillräckligt för att nå ända fram. Det är bra för dig som verkligen vill visa framfötterna. Genom att hålla hårt på din självdisciplin – kom i tid, håll dina deadlines, planer och prioritera, gör det du sagt du ska göra – så kommer du också att få ett stort försprång. Folk älskar att snacka, men har svårare för att jobba för att nå sina mål.

5. Var flexibel
Ibland måste man göra saker som man inte vill göra. Att våga vara flexibel och anpassa sig till olika situationer och inte bli handlingsförlamad när förutsättningarna och spelreglerna kanske plötsligt ändras kommer att ge dig stora konkurrensfördelar. Många är duktiga på att skryta om hur anpassningsbara de är, men få kan ”leverera” när hela havet plötsligt börjar storma. Visa att du kan ta initiativ och fatta beslut även i stressade situationer.

6. Våga misslyckas för att lyckas
Det är precis som betjänten Alfred säger till Batmans alter ego Bruce Wayne i filmen ”Batman Begins” – anledningen till att vi faller är för att vi ska kunna resa oss igen. Det är precis så – för att lyckas måste vi först misslyckas. Även här kan du skaffa dig själv ett stort försprång mot andra människor, mot de som gärna satsar för att lyckas – men som ger upp om de misslyckas vid det första försöket. Tänk istället att ett misslyckande är bara ett steg närmare den framgång du strävar efter.

7. Fokusera
Livet är fullt av frestelser och distraktioner. Mobilen är den stora boven i dramat. Den slukar värdefull tid och energi och lockar folk att tappa fokus. ”Jag ska bara kolla om det har hänt något på Aftonbladet” … ”Jag ska bara se om det finns något nytt på Instagram”. Ursäkterna är lika många som det finns mobilslavar idag. För den som våga stänga av och koppla ned finns det så mycket tid, kraft och energi att hämta. Lär dig dessutom att om du fokuserar på ett mål, så har du också mycket lättare för att nå dit än om du tillåter dig själv att bli splittrad genom att du försöker hitta genvägar dig och hålla för många bollar i luften. Var konstruktiv. Lägg upp en plan och fokusera på den, ett steg i taget.

Så där, lite att börja med

Storsäljaren om att LEDA sitt liv (inte bara leva det)

Så blir du framgångsrik - utan pengar, utan kontakter och med helt fel bakgrund

"Jag vill från djupet av mitt hjärta säga TACK och åter TACK för att du har skrivit boken "framgångsrik".
Den har på riktigt förändrat mitt liv. Gett mig smärtsamma insikter om mig själv som jag nu arbetar stenhårt med att förändra. Jag har bloggat och instagrammat om hur fantastisk den är och rekommenderar den till alla jag känner. Mitt ex är min ständiga följeslagare i handväskan, nerlusad med hundöron, tankar, funderingar och svar och den tänker jag behålla. Nu tar jag steget med något jag drömt om alldeles för länge och det är du som är en stor del i att jag vågar. Tack för att du skrev denna bok och tack för att du har förändrat mitt liv."

Tina, putasmellonme.com

"Jag har läst många så kallade framgångsböcker i mitt liv, det har ALDRIG hänt att jag läst ut en bok så fort.
Vilken känsloresa!! Hade högläsning för min man, ( jag brukar göra så när hans entreprenörshjärna brinner för mycket). Den här boken är helt unik, det finns en del i denna genre, men ingen som beskrivs på ett sådant pedagogiskt, träffsäkert sätt. Man känner trovärdigheten, man känner, energin, man känner all den kraft du lagt ner och det skapar respekt!! Med ett mod och ett sätt att bjuda på dig själv i boken, blir den så direkt att det inte går att sluta läsa, det går heller inte att ducka. Tack är ju ett för mesigt ord i dessa sammanhang! Men i alla fall, Tusen tack för att du valt och skriva den här boken. Som mina ungdomar säger DEN ÄGER!!"

Anna Bengelsdorff, Ellos

"Jag läser Framgångsrik och får den ena aha-upplevelsen efter den andra , jag är nog lite kär dig, för du skriver om mig och du har avslöjat mig . Nu har jag beslutat att mitt arbete de närmaste dagarna består av att läsa, och den här gången LÄSA din bok. Jag tar den till mig, jag antecknar , jag blir glad av dina träffsäkra provokationer, lägger boken ifrån mig för att reflektera, känner igen mig och känner igen min omgivning. Jag har läst böcker om personlig utveckling och karriärutveckling tidigare, begreppen är inte okända och jag har nått olika grad av inspiration, men ( förbjudet ord !!!) nu golvas jag och du öppnar mina ögon. Undrar om det är så här det känns att vara / bli religiös....."
Mia Rieder

"Boken var min resesällskap på flyget nyligen och jag kan sammanfatta att detta var en helt suverän bok: klarsynta, beska droppar serverade på klarspråk i krasshetens bleka lampsken; helbra! Jag har självt byggt bolag på mottot "Framgång är planerad, shit happens" och kan skriva under på allt i din bok med erfarenheter från företagandets skitiga skyttegravar.Jag har läst och studerat i hela mitt nyfikna liv och kan slå fast att detta är den bästa bok om personlig utveckling jag någonsin läst."
Ulf Engerby, Qbranch AB

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen och Ego förlag

Artikeln är skyddad med Google authorship

Lägg gärna till mig som vän på Facebook...

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?

Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?

Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till www.smartare-liv.se i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss).

Om du vill länka till artikeln blir vi såklart jätteglada.

Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
Prenumerera gratis på månadsbrevet här:

Smartare liv är tipsbrevet för dig som vill ha bättre balans i tillvaron. Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, konkreta råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv. Det är såklart GRATIS att prenumerera. Du får brevet varannan vecka och kan avsluta din prenumeration när du vill med bara en knapptryckning.

Här kan du se om en gratisprenumeration på "Smartare liv" är något för dig.

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med böcker som hjälper dig att leva ett smartare liv.

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.


Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se | Sitemap