Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

5 tecken på att du är smartare än genomsnittet


Sveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)

De flesta av oss får aldrig veta hur smarta vi egentligen är. Och glöm alla dessa IQ-tester som surrar överallt – de säger ingenting mer än att du är bra på att lösa vissa tankenötter och att tänka efter ett speciellt mönster. Här kommer istället en handfull tecken på att du faktiskt kan vara smartare än genomsnittet, även om du inte klarar de vanliga, klassiska IQ-testerna:

1. Du är otålig
Det brukar normalt sett inte vara en positiv egenskap att vara otålig, men studier har visat människor med olika bokstavskombinationer (och som varit väldigt ivriga och otåliga) har högre IQ än de flesta andra. När någon säger åt dig att varva ner nästa gång, kan du berätta att du är otålig eftersom du är smart och vill åstadkomma saker och ting i motsats till de flesta andra som spelar coola och aldrig kommer någonstans.

2. Du började tidigt intressera dig för ord och bokstäver
I en brittisk studie undersökte forskare 2 000 enäggstvillingar. Trots att barnen hade identiska gener visade det sig att den av tvillingarna som började läsa tidigast också fick högre resultat i IQ-testerna än sitt syskon. Men orsaken var inte att barnet började läsa för att hon var smartare av naturen – utan det var just att barnet tidigt började läsa som gjorde henne smart.

3. Du är vänsterhänt
Nej, det är inte bara Jack Uppskäraren och en del andra galningar som blivit berömda för att de varit vänsterhänta. Åtskilliga studier har visat att vänsterhänta personer har en förmåga att tänka ”utanför boxen”, speciellt bland män.

4. Du tog musiklektioner som barn
Även här har åratals av undersökningar kommit fram till samma slutsats – att tidigt lära sig hantera ett instrument har ökat både koncentrationsförmågan, självkontroll och den verbala intelligensen.

5. Du har humor
Klassens clown brukar vara en person som lärarna snabbt tröttnar på och som anses vara en slarver. Men flera undersökningar visar att det är precis tvärtom – det finns en stark koppling till både verbal intelligens och ett abstrakt problemlösande hos folk med mycket humor. Att kunna slänga ur sig vassa, roliga kommentarer tyder på hög IQ.

Du ser, sträck på dig lite extra idag

Lästips som andra gillat

Konsten att sätta smarta mål - och att nå dem

”Boken fick mig att öppna ögonen för att jobba mer målinriktat. Den här boken ligger nu som grund i vårt nya tänk när vi ska presentera vår marknadsplan. Mycket lättläst och bra bok.”
Jonas Andersson, Scantec Lab

"Jag har använt boken vid uppsättning av affärsmål för en enhet och den har hjälpt mig med principer och guidelines, Boken gav mig tankar att reflektera över när det gäller målsättningar.”
Ronny Eryd

”Den tog upp både jobbet och privat, allt hör ju ihop. Jag fick veta för ett år sedan via en utvärdering att jag inte var så strukturerad. Jag chockade mig själv och min omgivning. Men när jag började fundera lite på det så var det nog ganska sant. Jag är duktig på att kasta upp bollar men inte att ta ner. Jag måste börja jobba med mål så jag vet att jag kommer i mål och att jag jobbar mot rätt mål. Det är ett pågående arbete kan jag säga. Jag här läst flera böcker från ert förlag och det jag tycker bästa om är böckerna är korta och koncisa, lull-lullet är bortskalat. De innehåller praktiska tips för att komma vidare. De är dessutom roliga att läsa vilket höjer värdet ytterligare.”
My Oscarsson, Saferoad

"Boken har hjälpt mig med att stanna upp och fundera på vad jag vill, och hur jag på ett målmedvetet sätt kan ta mig dit. Jag ska nog gå tillbaka till boken då och då, det kan löna sig."
Pernilla Jansson, Ateljé Smått & Mått HB

”Boken har hjälpt mig att skapa bättre beslutsunderlag i mitt företagande. Jag har lättare att hålla rätt kurs och följa en plan. Boken var pedagogisk och bra.”
Appelgren, Arevenue

”Boken var en effektiv och innehåll inspirerande sammanfattning av ett viktigt ämne. Jag använder mig av ”målkedjor” när jag sätter upp mål, vilket leder till bättre måluppfyllnad.”
Peter Magnusson, Marinshopen R.M. AB

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen och Ego förlag

Artikeln är skyddad med Google authorship

Lägg gärna till mig som vän på Facebook...

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?

Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?

Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till www.smartare-liv.se i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss).

Om du vill länka till artikeln blir vi såklart jätteglada.


Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?Prenumerera gratis på månadsbrevet här:

Smartare liv är tipsbrevet för dig som vill ha bättre balans i tillvaron. Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, konkreta råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv. Det är såklart GRATIS att prenumerera. Du får brevet varannan vecka och kan avsluta din prenumeration när du vill med bara en knapptryckning.

Här kan du se om en gratisprenumeration på "Smartare liv" är något för dig.

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med böcker som hjälper dig att leva ett smartare liv.

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.


Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se | Sitemap