Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

4 sätt att bli mer självisk = mer framgångsrik


Sveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)

Även om det är modernt och trendigt att satsa på sig själv, att våga vara individualist och att skapa utrymme för sig själv, så är det fortfarande skamligt att vara självisk. Märkligt, eller hur? Men man kan vara självisk på många olika sätt – och på rätt sätt. Och vid rätt tillfälle, förstås. Att vara självisk gör att du bli bättre på att fokusera på vad som är viktigt för dig och gör dig mindre splittrad när folk i din omgivning hela tiden försöker styra dig till att göra mer som de vill.
Paradoxalt nog så blir det enklare och roligare att hjälpa andra människor ju mer tid och energi som du investerar i att vara självisk. Att sätta upp gränser och säga nej när andra tar för givet att du ska säga ja gör att du blir mer uppskattad och respekterad. Gränser gör också att din omgivning anpassar sina förväntningar efter dig – inte tvärtom som nu.
Gör så här för att bli mer självisk på rätt sätt:

1. Skapa mer tid åt dig själv
Vidareutbilda dig, läs böcker om hur du kan utvecklas som människa och investera mer i dig själv genom att skapa mer egentid.

2. Säg nej oftare
Alldeles för många av oss säger ja trots att vi helst vill säga nej. Vi gör det av rädsla för att verka tråkiga, besvärliga och självupptagna. Öva på att lyssna mer på din egen vilja och att säga nej när du verkligen inte vill göra något bara för att det förväntas av dig.

3. Dra ned på alla sms och kommentarer på sociala medier
Färsk statistik visar att svenskarna i genomsnitt kollar sin mobil över 150 gånger om dagen.
Du är ingen dålig vän bara för att du väljer att inte dras med i den allmänna hysterin som får folk att sms-a och kommentera allt i sociala medier precis hela tiden. Men ifrågasätt ditt eget agerande – hur mycket av allt som du skriver och kommenterar, läser och upprörs av på nätet är egentligen viktigt? Gå emot strömmen – logga ur och koppla av. Då har du mer att prata om med dina vänner när vi träffas ansikte mot ansikte.

4. Våga vara lat
Idag vågar nästan igen erkänna att de inte gör någonting ibland. Man anses konstig och avvikande om man inte hela tiden är full sysselsatt med något. Men det är tvärtom extremt hälsosamt att bara koppla av och slappa ibland. Gå ut i skogen och sätt dig på en sten och lyssna på tystnaden. Sov. Dagdröm. Sola ditt dåliga samvete och njut av att slöa regelbundet. Det ger dig massor av ny energi.


Så där, lite att börja med

Storsäljaren om att LEDA sitt liv (inte bara leva det)

Så blir du framgångsrik - utan pengar, utan kontakter och med helt fel bakgrund

"Jag vill från djupet av mitt hjärta säga TACK och åter TACK för att du har skrivit boken "framgångsrik".
Den har på riktigt förändrat mitt liv. Gett mig smärtsamma insikter om mig själv som jag nu arbetar stenhårt med att förändra. Jag har bloggat och instagrammat om hur fantastisk den är och rekommenderar den till alla jag känner. Mitt ex är min ständiga följeslagare i handväskan, nerlusad med hundöron, tankar, funderingar och svar och den tänker jag behålla. Nu tar jag steget med något jag drömt om alldeles för länge och det är du som är en stor del i att jag vågar. Tack för att du skrev denna bok och tack för att du har förändrat mitt liv."

Tina, putasmellonme.com

"Jag har läst många så kallade framgångsböcker i mitt liv, det har ALDRIG hänt att jag läst ut en bok så fort.
Vilken känsloresa!! Hade högläsning för min man, ( jag brukar göra så när hans entreprenörshjärna brinner för mycket). Den här boken är helt unik, det finns en del i denna genre, men ingen som beskrivs på ett sådant pedagogiskt, träffsäkert sätt. Man känner trovärdigheten, man känner, energin, man känner all den kraft du lagt ner och det skapar respekt!! Med ett mod och ett sätt att bjuda på dig själv i boken, blir den så direkt att det inte går att sluta läsa, det går heller inte att ducka. Tack är ju ett för mesigt ord i dessa sammanhang! Men i alla fall, Tusen tack för att du valt och skriva den här boken. Som mina ungdomar säger DEN ÄGER!!"

Anna Bengelsdorff, Ellos

"Jag läser Framgångsrik och får den ena aha-upplevelsen efter den andra , jag är nog lite kär dig, för du skriver om mig och du har avslöjat mig . Nu har jag beslutat att mitt arbete de närmaste dagarna består av att läsa, och den här gången LÄSA din bok. Jag tar den till mig, jag antecknar , jag blir glad av dina träffsäkra provokationer, lägger boken ifrån mig för att reflektera, känner igen mig och känner igen min omgivning. Jag har läst böcker om personlig utveckling och karriärutveckling tidigare, begreppen är inte okända och jag har nått olika grad av inspiration, men ( förbjudet ord !!!) nu golvas jag och du öppnar mina ögon. Undrar om det är så här det känns att vara / bli religiös....."
Mia Rieder

"Boken var min resesällskap på flyget nyligen och jag kan sammanfatta att detta var en helt suverän bok: klarsynta, beska droppar serverade på klarspråk i krasshetens bleka lampsken; helbra! Jag har självt byggt bolag på mottot "Framgång är planerad, shit happens" och kan skriva under på allt i din bok med erfarenheter från företagandets skitiga skyttegravar.Jag har läst och studerat i hela mitt nyfikna liv och kan slå fast att detta är den bästa bok om personlig utveckling jag någonsin läst."
Ulf Engerby, Qbranch AB

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen och Ego förlag

Artikeln är skyddad med Google authorship

Lägg gärna till mig som vän på Facebook...

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?

Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?

Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till www.smartare-liv.se i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss).

Om du vill länka till artikeln blir vi såklart jätteglada.

Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
Prenumerera gratis på månadsbrevet här:

Smartare liv är tipsbrevet för dig som vill ha bättre balans i tillvaron. Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, konkreta råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv. Det är såklart GRATIS att prenumerera. Du får brevet varannan vecka och kan avsluta din prenumeration när du vill med bara en knapptryckning.

Här kan du se om en gratisprenumeration på "Smartare liv" är något för dig.

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med böcker som hjälper dig att leva ett smartare liv.

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.


Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se | Sitemap