Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

5 smarta tips för att hålla dig lugn när hela havet stormar


Sveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)


Det är lättare sagt än gjort att hålla huvudet kallt, tänka rationellt när stressen omfamnar oss och att inte får ett utbrott när ilskan kokar i kroppen. Men oavsett situation finns det några enkla knep att ta till för att slippa göra och säga sådant man ångrar i efterhand – och för att hålla kontroll på stresshormonerna.

1. Gapa inte över för mycket

”Mycket vill ha mer” säger det gamla ordspråket – och det stämmer fortfarande bra. Vi lever i ett samhälle där allt ska jämföras och granskas, mätas och visas upp. Men ge upp prestigejakten. Uppskatta allt du redan har och sluta jämföra dig med alla andra som skryter om nya prylar och sitt fantastiska liv på sociala medier. Spara pengar och bekymmer genom att sluta jaga efter allt som du tror du behöver.

2. Koppla ur
Ge dig själv en stund varje dag till att hämta andan och lyssna på dina egna tankar. Logga ut och koppla ur dator, mobil och surfplattor. Du behöver inte vara uppkopplad och uppdaterad jämt. Världen snurrar på utan dig en timme eller två om dagen.

3. Sluta prata dig om dig själv med dig själv
Ju mer bränsle du ger dina egna negativa tankar om dig själv, desto starkare blir de – och desto mer framstår alla inbillade tankar som sanning. De allra mesta av vårt skitprat om oss själva – med oss själva – är bara påhitt. Avbryt dina egna tankar så fort du märker att du börjar tröska i samma spår och konfrontera påståendet – är det verkligen sant att du är värdelös? Dum och misslyckad? Nej, naturligtvis inte.

4. Skaffa nya perspektiv
Det är lätt att fastna i negativa tankar. Bolla dina problem med andra människor och försöka skapa nya perspektiv på saker och ting. Allt är inte som det ser ut att vara även om vi gärna tror det och klamrar oss fast vid ”sanningar”.

5. Umgås med positiva och stöttande människor
Lugna, intelligenta och positiva människor är en nödvändig motvikt till alla självupptagna, högljudda och negativa typer som förpestar vår vakna tillvaro. Tillbringa mer tid med dem som stöttar och uppmuntrar dig än de som bara gnäller, klagar och stressar.


Hur du motiverar dig själv när allt suger

Hur du motiverar dig själv när allt suger

"Det är invikta sidor, understrykningar och det känns som att jag var tillbaka i skolbänken och läste favoritämnet igen. Det är så mycket som är bra att det är svårt att börja. Jag gillar tonen, ämnena och det konkreta tilltalet. Det här kan vara den bästa bok jag har läst inom ämnet personlig utveckling. Och då har jag läst många!"
Henrik Persson, Hisingen

"Jag fick den här boken i handen av en vän som läst den. Han tyckte att jag behövde lyftas upp och jag var skeptisk till att en bok skulle kunna hjälpa mig med det. Men snart satt jag där och log. Fantastisk bok som verkligen visar konkret hur man ska få fart på sig själv. Jag ska snart köpa ett exemplar själv."
Daniela Björklund, Sigtuna

"Det bästa med boken är att den är rolig också. Författaren har en skön förmåga att både visa hur man ska göra och samtidigt skoja om våra tillkortakommanden som människor. Kul. Bra. Rekommenderas."
Krister Nordström, Vellinge

"Den här boken har hjälpt mig att göra mina arbetsveckor mycket roligare. Jag har känt mig träffad många gånger och skulle vilja spela tillbaka tiden 20-30 år och gjort saker annorlunda från början."
Peter Stensson, Oxie

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen och Ego förlag

Artikeln är skyddad med Google authorship

Lägg gärna till mig som vän på Facebook...

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?

Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?

Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till www.smartare-liv.se i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss).

Om du vill länka till artikeln blir vi såklart jätteglada.


Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
Prenumerera gratis på månadsbrevet här:

Smartare liv är tipsbrevet för dig som vill ha bättre balans i tillvaron. Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, konkreta råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv. Det är såklart GRATIS att prenumerera. Du får brevet varannan vecka och kan avsluta din prenumeration när du vill med bara en knapptryckning.

Här kan du se om en gratisprenumeration på "Smartare liv" är något för dig.

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med böcker som hjälper dig att leva ett smartare liv.

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.


Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se | Sitemap