Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

5 tecken på att du lever i ett förhållande som kommer att bli riktigt långvarigt


Sveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)

Det är med relationer som med människor – de tar sig så många olika skepnader. En del förhållande inleds med himlastormande kärlek som sedan ebbar ut. Andra börjar med vänskap som utvecklar sig till djup kärlek. Gemensamt för de flesta relationer är också att de, tyvärr, förr eller senare, också börjar knaka i fogarna. Varför? undrar vi då?
Orsakerna kan förstås vara många, men här kommer fem tecken som visar att du lever i en relation som har alla förutsättningar att bli riktigt långvarig.

1. Ni är artiga och vänliga mot varandra
Ni behandlar varandra som jämlika och håller en artig och vänlig ton mot varandra.

2. Ni klagar, men kritiserar inte varandra
Ni klagar över konkreta saker, men skyller inte problemen på varandra. Klagomålen har mer en ton av ”Jag orkar inte se den här röran varenda dag” än ”Varför kan du aldrig plocka undan efter dig”. Skillnaden kan tyckas vara hårfin, men ordvalen är ack så betydelsefulla.

3. Ni tänker på hur ni tilltalar varandra
Det här är en fortsättning på den förra punkten. Att snäsa av varandra, himla med ögonen och lämna en diskussion med bitska kommentarer river upp små sår för varje gång ni låter känslorna styra över förnuftet. Tänk så här – säg ingenting till din partner som du själv blir ledsen över att få höra.

4. Ni låter det inte gå prestige i konflikter
Meningsskiljaktigheter är inget man ska undvika i ett förhållande – dessutom är det omöjligt att tycka lika om allting. Ett gräl då och då kan vara nyttigt för att rensa luften, men se till så att det blir ett konstruktivt gräl. Angrip problemet i sig och fall inte för frestelsen att låta en konflikt bli ett sätt att sätta dig över din partner. Ett problem kan ha många olika lösningar om ni bara lyssnar på motpartens synpunkter. Låt det alltid gå prestige i ett bråk – den är en fight som ingen av er kan vinna mer än tillfälligt.

5. Ni ser varandra
Att frysa ut och låtsas som om ni var luft för varandra gör lika ont som att öppet skrika och bråka. Tystnad kan dessutom såra ännu mer ibland.

Ta vara på din stora kärlek

Lästips som andra har gillat

Gör det nu - eller ångra dig i graven

”Fem poäng av fem! Perfekt språk – direkt till läsaren. Det finns sammanfattningar, frågeformulär, saker att komma ihåg eller tänka på. Personlig, tydlig och med stor empati. Man får tillit till författare från första raderna – det syns direkt att han vet vad han skriver om. Uppmuntrar och vägleder. Lagom djup, mycket psykologisk och väldigt nyttig. Boken hjälpte mig att förstå mig själv bättre. Jag fastnade i vissa avsnitt och fick läsa om dem, t. ex, om beroende av andra människor, då fick jag tänka om mina relationer med de andra och förstå att det är/var bara bra att släppa taget och gå vidare, att bli mer vuxen och oberoende.”
Marina Wallin, Stocka

”Jag blev lite besvärlig för familjen hemma efter jag läst boken men också otroligt peppad och glad, mycket för att jag förstod att det faktiskt finns fler som är som jag och det går att göra något åt det. Jag började sakta tänka i andra banor. Jag är inte dålig på att genomföra saker, men är av den oroande karaktären som funderar väldigt mycket på "vad som kan hända längre fram" och går in i en ond cirkel som stjäl otroligt mycket energi. Förändringarna började sakta ta form allt efter sidorna i boken och nu känns livet enklare, roligare och nu tar jag rätt steg och gör rätt saker i mitt liv. En bok att ha med sig lång tid.”
Anette Dahlgren, Trekanten

”Man får sig en tankeställare att tiden går men det man lär sig är att det inte är för sent att starta nya projekt och utmaningar... Boken innehåller många tänkvärda kapitel som faktiskt hänger ihop med mental träning också...”
Maud Gradh Karlsson

”Det bästa med boken var sättet den var skriven på, enkel att förstå och gav konkreta tips.
Den har absolut hjälpt mig, den gav mig verkligen en spark i baken och fick mig att inse att det bara var att bestämma sig! Jag kommer förmodligen läsa om den flera gånger. Jag skulle rekommendera den till alla, även den andra boken jag köpte, "Rivstart" var hur bra som helst.”

Emelie Karlsson, Ulricehamn

”Den svenska modellen bygger bland annat på trygghetsnarkomani, och den här boken utmanar oss att lämna detta trygga landskap. Boken har fått mig att tänka till och i högre grad värdera vad jag sysslar med (och inte sysslar med). Den har påverkat mina vägval inför framtiden i en hälsosam riktning (och gjort mig mindre beroende av trygghet). Köp den!”
Lollo Vestlund

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen och Ego förlag

Artikeln är skyddad med Google authorship

Lägg gärna till mig som vän på Facebook...

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?

Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?

Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till www.smartare-liv.se i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss).

Om du vill länka till artikeln blir vi såklart jätteglada.


Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?Prenumerera gratis på månadsbrevet här:

Smartare liv är tipsbrevet för dig som vill ha bättre balans i tillvaron. Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, konkreta råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv. Det är såklart GRATIS att prenumerera. Du får brevet varannan vecka och kan avsluta din prenumeration när du vill med bara en knapptryckning.

Här kan du se om en gratisprenumeration på "Smartare liv" är något för dig.

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med böcker som hjälper dig att leva ett smartare liv.

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se | Sitemap