Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

4 livsviktiga råd för att inte stagnera och bli omkörd av livet

• Skaffa den kunskap du behöver
Det innebär helt enkelt att du måste identifiera exakt vad som krävs av dig för att uppfylla de mål som du har satt upp. När du vet vad du behöver för att kunna gå vidare, måste du ta reda på hur du skaffar dig den kunskapen och hur du kan använder den så bra som någonsin möjligt. Det spelar ingen roll vilka dina mål är. Det kvittar om du vill börja träna, gå ned i vikt, sluta röka eller snusa, skriva, måla eller spela ett instrument. Det viktiga är att det handlar om att du bestämmer dig för att uppfylla ett realistiskt mål och att du inte nöjer dig med en kompromiss. Se till så att du hittar en lösning som verkligen hjälper dig att plocka fram de verktyg som du behöver för att nå ditt mål.
Känner du att du behöver hjälp? Be om hjälp! Gå en kurs, prata med människor, läs böcker. Överraska dig själv med att våga göra något som du inte brukar våga!

• Fokusera på att vara realistisk
Det låter kanske tråkigt att säga så, men bli inte övermodig och gapa över mer än du kan svälja. Håll dina förväntningar på en rimlig nivå. Sträva inte efter mer än du planerat från första början, även om du känner dig redo för det. Risken för bakslag är för stor och i det här skedet är det inte läge att chansa. Man behöver inte vara dum bara för att man är modig.

• Sätt upp små, enkla mål och uppfyll dem
Genom att sätta upp små realistiska mål och sedan verkligen också uppfylla dem, gör att du hela tiden får bevis på att du klarar av att förverkliga saker och ting. Det viktiga är att det handlar om små, enkla och överkomliga mål. Fira och gör något som du tycker om varje gång du har nått ett mål.

• Ta kontroll över dina tankar
Tänk positivt. Föreställ dig hur du kommer att må och känna nästa gång som du lyckas med något du planerat att göra. Att visualisera är ett gammalt, men effektivt sätt att manipulera hjärnan att tro att du lyckats med något redan innan du ens satt igång.
Det är dags att acceptera innebörden i det gamla fina uttrycket ”shit happens” utan att bryta samman. Det är nu du måste lära dig att erfarenhet är det man kallar sina misstag, att det är genom att misslyckas som man lär och utvecklas som person. Se varje misstag som en erfarenhet, inte som ett tomt misslyckande. Upptäck att varje svart moln har en skimrande silverkant.

Så där, lite att börja med

Storsäljaren om att LEDA sitt liv (inte bara leva det)

Så blir du framgångsrik - utan pengar, utan kontakter och med helt fel bakgrund

"Jag vill från djupet av mitt hjärta säga TACK och åter TACK för att du har skrivit boken "framgångsrik".
Den har på riktigt förändrat mitt liv. Gett mig smärtsamma insikter om mig själv som jag nu arbetar stenhårt med att förändra. Jag har bloggat och instagrammat om hur fantastisk den är och rekommenderar den till alla jag känner. Mitt ex är min ständiga följeslagare i handväskan, nerlusad med hundöron, tankar, funderingar och svar och den tänker jag behålla. Nu tar jag steget med något jag drömt om alldeles för länge och det är du som är en stor del i att jag vågar. Tack för att du skrev denna bok och tack för att du har förändrat mitt liv."

Tina, putasmellonme.com

"Jag har läst många så kallade framgångsböcker i mitt liv, det har ALDRIG hänt att jag läst ut en bok så fort.
Vilken känsloresa!! Hade högläsning för min man, ( jag brukar göra så när hans entreprenörshjärna brinner för mycket). Den här boken är helt unik, det finns en del i denna genre, men ingen som beskrivs på ett sådant pedagogiskt, träffsäkert sätt. Man känner trovärdigheten, man känner, energin, man känner all den kraft du lagt ner och det skapar respekt!! Med ett mod och ett sätt att bjuda på dig själv i boken, blir den så direkt att det inte går att sluta läsa, det går heller inte att ducka. Tack är ju ett för mesigt ord i dessa sammanhang! Men i alla fall, Tusen tack för att du valt och skriva den här boken. Som mina ungdomar säger DEN ÄGER!!"

Anna Bengelsdorff, Ellos

"Jag läser Framgångsrik och får den ena aha-upplevelsen efter den andra , jag är nog lite kär dig, för du skriver om mig och du har avslöjat mig . Nu har jag beslutat att mitt arbete de närmaste dagarna består av att läsa, och den här gången LÄSA din bok. Jag tar den till mig, jag antecknar , jag blir glad av dina träffsäkra provokationer, lägger boken ifrån mig för att reflektera, känner igen mig och känner igen min omgivning. Jag har läst böcker om personlig utveckling och karriärutveckling tidigare, begreppen är inte okända och jag har nått olika grad av inspiration, men ( förbjudet ord !!!) nu golvas jag och du öppnar mina ögon. Undrar om det är så här det känns att vara / bli religiös....."
Mia Rieder

"Boken var min resesällskap på flyget nyligen och jag kan sammanfatta att detta var en helt suverän bok: klarsynta, beska droppar serverade på klarspråk i krasshetens bleka lampsken; helbra! Jag har självt byggt bolag på mottot "Framgång är planerad, shit happens" och kan skriva under på allt i din bok med erfarenheter från företagandets skitiga skyttegravar.Jag har läst och studerat i hela mitt nyfikna liv och kan slå fast att detta är den bästa bok om personlig utveckling jag någonsin läst."
Ulf Engerby, Qbranch AB

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen och Ego förlag

Artikeln är skyddad med Google authorship

Lägg gärna till mig som vän på Facebook...

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?

Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?

Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till www.smartare-liv.se i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss).

Om du vill länka till artikeln blir vi såklart jätteglada.

Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
Prenumerera gratis på månadsbrevet här:

Smartare liv är tipsbrevet för dig som vill ha bättre balans i tillvaron. Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, konkreta råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv. Det är såklart GRATIS att prenumerera. Du får brevet varannan vecka och kan avsluta din prenumeration när du vill med bara en knapptryckning.

Här kan du se om en gratisprenumeration på "Smartare liv" är något för dig.

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med böcker som hjälper dig att leva ett smartare liv.

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.


Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se | Sitemap