Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

5 onödiga orsaker till varför du misslyckats med att bli framgångsrik och vad du ska göra istället


Sveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)

Finns det verkligen ett enkelt, generellt svar på varför de flesta människor bara drömmer om att bli framgångsrika, men aldrig når ända fram?
Svaret är, lite förenklat, ja – de flesta människor tänker för mycket och handlar för lite. Eller ännu mer drastiskt – de flesta är för lata för att lägga ned den tid och det hårda arbete som krävs för att lyckas, både med jobb och i privatlivet.
Men vad ska man du göra för att inte ramla i samma fälla som alla andra?
Svara på de här frågorna, så får du också svaret.

1. Vad vill du verkligen ha?
Skrämmande nog har de flesta människor väldigt dålig koll på vad de egentligen vill ha ut av livet. De flesta ägnar mer tid åt att ta gnälla över allt sådant som de inte vill ha eller göra. Men hur smart är det? Det är ju som att åka till ICA Maxi med en lista på allt som man inte vill köpa. Att ta reda på vad du verkligen vill ha är det första steget till att få exakt som man vill. Om du inte väljer, så kommer någon annan att välja åt dig. Och det är kanske precis det som hände och orsaken till varför du inte lever som du vill just nu.

2. Varför gör du om samma misstag hela tiden?
Om du har samma problem idag som du hade för ett år och befinner dig på samma punkt i tillvaron, så beror det på att du inte vågar kliva ut ur din komfortzon. Om du gör samma sak som du alltid har gjort, men ändå förväntar dig att få ett annat resultat, så är det hög tid att tänka om och tänka annorlunda. Tänk också på att om du fortsätter att göra som alla andra, så kommer du också bara att få som alla andra. Är det verkligen det du vill ha?

3. Varför gör du inte allt som du borde göra?
Att tänka och att göra är två vitt skilda saker. Alla vet att man ska äta nyttigt och motionera för att må bättre och få mer energi, ändå blundar de flesta för det. Det är likadant med det mesta andra i tillvaron. De allra flesta av oss vet mycket väl vad som krävs för att nå dit man vill, men ändå står vi kvar och stampar på samma fläck, år efter år. Orsaken är att de flesta av oss är för lata och inte orkar lägga ned den tid och den energi som behövs för att bli framgångsrik.

4. Varför avslutar du inte sådant som du har påbörjat?
Det här är ännu en vanligt förekommande bov i dramat. Vi är alla duktiga på att dra igång diverse projekt, men oftast också lika usla på att avsluta saker som vi en gång påbörjat. Våga stångas lite när det tar emot. Det finns inget som skapar negativ energi som att ha halvfärdiga saker liggande. Det gnager på självkänslan och får det dåliga samvetet att växa sig större. Visa lite självdisciplin och ta itu med sådant som bara ligger och skrotar. Gör en liten sak varje dag, så blir det lättare att komma igång. Allt behöver inte bli klart precis just nu – men det ska göras färdigt.

5. Varför ger du upp alldeles för snabbt?
För de flesta har det blivit en dåliga vana att tänka att det är okej att bara ge upp när man stöter på lite motstånd. Det här hänger ihop med den förra punkten, men skillnaden mellan de som blir framgångsrika och de som bara står kvar och stampar i tillvaron är förmågan att fortsätta kämpa. Sanningen är att det är de sista 20 % av dina ansträngningar som ger 80 % av resultatet.

Så där, lite att börja med

Storsäljaren om att LEDA sitt liv (inte bara leva det)

Så blir du framgångsrik - utan pengar, utan kontakter och med helt fel bakgrund

"Jag vill från djupet av mitt hjärta säga TACK och åter TACK för att du har skrivit boken "framgångsrik".
Den har på riktigt förändrat mitt liv. Gett mig smärtsamma insikter om mig själv som jag nu arbetar stenhårt med att förändra. Jag har bloggat och instagrammat om hur fantastisk den är och rekommenderar den till alla jag känner. Mitt ex är min ständiga följeslagare i handväskan, nerlusad med hundöron, tankar, funderingar och svar och den tänker jag behålla. Nu tar jag steget med något jag drömt om alldeles för länge och det är du som är en stor del i att jag vågar. Tack för att du skrev denna bok och tack för att du har förändrat mitt liv."

Tina, putasmellonme.com

"Jag har läst många så kallade framgångsböcker i mitt liv, det har ALDRIG hänt att jag läst ut en bok så fort.
Vilken känsloresa!! Hade högläsning för min man, ( jag brukar göra så när hans entreprenörshjärna brinner för mycket). Den här boken är helt unik, det finns en del i denna genre, men ingen som beskrivs på ett sådant pedagogiskt, träffsäkert sätt. Man känner trovärdigheten, man känner, energin, man känner all den kraft du lagt ner och det skapar respekt!! Med ett mod och ett sätt att bjuda på dig själv i boken, blir den så direkt att det inte går att sluta läsa, det går heller inte att ducka. Tack är ju ett för mesigt ord i dessa sammanhang! Men i alla fall, Tusen tack för att du valt och skriva den här boken. Som mina ungdomar säger DEN ÄGER!!"

Anna Bengelsdorff, Ellos

"Jag läser Framgångsrik och får den ena aha-upplevelsen efter den andra , jag är nog lite kär dig, för du skriver om mig och du har avslöjat mig . Nu har jag beslutat att mitt arbete de närmaste dagarna består av att läsa, och den här gången LÄSA din bok. Jag tar den till mig, jag antecknar , jag blir glad av dina träffsäkra provokationer, lägger boken ifrån mig för att reflektera, känner igen mig och känner igen min omgivning. Jag har läst böcker om personlig utveckling och karriärutveckling tidigare, begreppen är inte okända och jag har nått olika grad av inspiration, men ( förbjudet ord !!!) nu golvas jag och du öppnar mina ögon. Undrar om det är så här det känns att vara / bli religiös....."
Mia Rieder

"Boken var min resesällskap på flyget nyligen och jag kan sammanfatta att detta var en helt suverän bok: klarsynta, beska droppar serverade på klarspråk i krasshetens bleka lampsken; helbra! Jag har självt byggt bolag på mottot "Framgång är planerad, shit happens" och kan skriva under på allt i din bok med erfarenheter från företagandets skitiga skyttegravar.Jag har läst och studerat i hela mitt nyfikna liv och kan slå fast att detta är den bästa bok om personlig utveckling jag någonsin läst."
Ulf Engerby, Qbranch AB

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen och Ego förlag

Artikeln är skyddad med Google authorship

Lägg gärna till mig som vän på Facebook...

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?

Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?

Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till www.smartare-liv.se i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss).

Om du vill länka till artikeln blir vi såklart jätteglada.

Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
Prenumerera gratis på månadsbrevet här:

Smartare liv är tipsbrevet för dig som vill ha bättre balans i tillvaron. Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, konkreta råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv. Det är såklart GRATIS att prenumerera. Du får brevet varannan vecka och kan avsluta din prenumeration när du vill med bara en knapptryckning.

Här kan du se om en gratisprenumeration på "Smartare liv" är något för dig.

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med böcker som hjälper dig att leva ett smartare liv.

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.


Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se | Sitemap