Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

Så kommer du tillbaka när det tagit slut


Sveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)

Alla är med om det i livet - den hemska känslan när det tar slut med den man älskar. Om man inte har varit med om det själv och kanske bara sett det på film eller har en vän som drabbats så vet man inte riktigt hur förödande och smärtsamt det är att bli lämnad och hur det påverkar oss på djupet.

Men alla relationer är olika och om du har varit med om det förut så blir det inte lättare men det kan bli mindre smärtsamt om man bara vet vad som är viktigt att göra. Det finns några saker som är viktigare än andra och de hjälper även om du inte tror det.

Här kommer några tips som hjälper dig genom krisen:

Ta bort saker som påminner dig
En sak som kommer att slå dig är hur stor del en partner kan bli av ditt liv och att så många saker hemma påminner om honom/henne. Du har kanske bilder på väggen, fotoalbum, Facebookbilder, kärleksbrev, mjukisdjur du fått, gåvor och annat som bara du ser dem kan få dig att börja gråta. Släng dem inte för att radera minnen, det kommer du kanske ångra, men ta bort dem för nu.

Försök att njuta av att vara singel
Erkänn för dig själv att även när du var i en relation och allt var bra så fanns det stunder då du önskade att du var singel. Det kanske var när du såg allt slarv han/hon stod för eller när du såg en snygging på semestern. När det än var, försök att tänka på och att göra sånt som du inte kunde göra när du var i en relation.

Titta på några filmer
Välj rätt filmer där det finns bra förebilder för dig just nu, t ex en stark kvinna/man som lever självständigt och lyckligt. Det kan hjälpa dig att se alla möjligheter där ute och kanske ge dig små stunder av att uppskatta din nya situation - och även om det inte gör det just nu så får du i alla fall ett sätt att distrahera tankarna lite.

Ta kontakt med gamla kompisar
Du har säkert förlorat en del kontakter under din relation och speciellt folk som du en gång hade känslor för, eller hade komplicerade relationer med och som din partner inte var så förtjust i att du hade kontakt med. Nu är det dags att koppla tillbaka till de personerna från ditt förflutna och det kan hjälpa dig att fylla hålet i ditt hjärta lite grand.

Gå ut mer
Även om du inte har någon lust med någon seriös relation just nu (det har du säkert inte) så kanske det kan vara dags att komma ut lite mer och träffa nya människor. Det hjälper dig att sluta tänka på din gamla partner och att visa möjligheterna som finns som singel.

Börja träna mer
Träning hjälper dig att hålla balansen och belönar dig på flera sätt, inte bara att du blir snyggare och friskare utan också mer balanserad mentalt. Det ger dig också något bra att fokusera på.

Prata med dina vänner
När du gått igenom något som är så jobbigt som ett relationsavslut så behöver du någon att prata med och som kan ge dig närhet. Visa dina vänner att du behöver dem nu så kommer de att märka det. Att prata kommer att hjälpa dig bli av med trycket och känslan av ensamhet.

Träffa singelkompisar
Att ha singelkompisar betyder att du slipper sitta som femte hjulet på andras parmiddagar. Du får träffa personer som är i samma situation som du och ni kan dra styrka från varandra.

Ta hand om dig själv
Det är nu du ska passa på att ta hand om dig själv som du aldrig gjort förut. Var snäll mot dig själv genom att få tid att vila, träna, äta rätt och få balans igen.

Låt tiden gå
Ja, tiden läker alla sår. Det blir lättare med tiden och snart kommer du att tänka mindre och mindre på det ju gick igenom de där hemska månaderna för ett halvår sedan.


Hur du motiverar dig själv när allt suger

Hur du motiverar dig själv när allt suger

"Det är invikta sidor, understrykningar och det känns som att jag var tillbaka i skolbänken och läste favoritämnet igen. Det är så mycket som är bra att det är svårt att börja. Jag gillar tonen, ämnena och det konkreta tilltalet. Det här kan vara den bästa bok jag har läst inom ämnet personlig utveckling. Och då har jag läst många!"
Henrik Persson, Hisingen

"Jag fick den här boken i handen av en vän som läst den. Han tyckte att jag behövde lyftas upp och jag var skeptisk till att en bok skulle kunna hjälpa mig med det. Men snart satt jag där och log. Fantastisk bok som verkligen visar konkret hur man ska få fart på sig själv. Jag ska snart köpa ett exemplar själv."
Daniela Björklund, Sigtuna

"Det bästa med boken är att den är rolig också. Författaren har en skön förmåga att både visa hur man ska göra och samtidigt skoja om våra tillkortakommanden som människor. Kul. Bra. Rekommenderas."
Krister Nordström, Vellinge

"Den här boken har hjälpt mig att göra mina arbetsveckor mycket roligare. Jag har känt mig träffad många gånger och skulle vilja spela tillbaka tiden 20-30 år och gjort saker annorlunda från början."
Peter Stensson, Oxie

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen och Ego förlag

Artikeln är skyddad med Google authorship

Lägg gärna till mig som vän på Facebook...

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?

Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?

Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till www.smartare-liv.se i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss).

Om du vill länka till artikeln blir vi såklart jätteglada.Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
Prenumerera gratis på månadsbrevet Smartare Liv här:

Smartare liv är tipsbrevet för dig som vill ha bättre balans i tillvaron. Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, konkreta råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv. Det är såklart GRATIS att prenumerera. Du får brevet varannan vecka och kan avsluta din prenumeration när du vill med bara en knapptryckning.

Här kan du se om en gratisprenumeration på "Smartare liv" är något för dig.

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med böcker som hjälper dig att leva ett smartare liv.

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.


Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se | Sitemap