Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

5 smarta sätt att få precis vad du vill ha i en relation


Sveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)

De flesta människor vet vad de vill ha för att må bra – men väldigt få vet hur man gör rent praktiskt för att få det, utan att framstå som grinig, grälsjuk eller självupptagen. Det handlar inte om raketforskning, utan om väldigt enkel psykologi.

1. Förändra med finess
En del hävdar att relationer främst går ut på en enda sak – att forma sin partner efter sina egna behov. Riktigt så drastiskt behöver man inte alltid uttrycka sig, men det ligger en viss sanning i behovet av att ”göra om” sin partner. Alla de där små egenheterna som upplevdes som charmiga och excentriska i början när ni var nyförälskade förvandlas lätt till ovanor som kan reta gallfeber när ni har varit sambo eller gifta i flera år. Men man kan få sin partner att förändras på ett mjukare sätt genom att uppmärksamma honom/henne på saker som du stör dig på. Berätta vad du ogillar och varför det stör dig. Bli inte heller arg över hans eller hennes ovanor. Man kan påpeka små ”fel” och brister på ett kärleksfullt och konstruktivt sätt och komma tillrätta med dem istället för att gå i taket och börja gräla.

2. Våga visa känslor
Det är inte alltid så lätt, men hemligheten med en bra och långvarig relation ligger i förmågan att kommunicera med varandra. Att berätta vad du tycker och tänker på ett ärligt sätt är det snabbaste sättet att undvika missförstånd. Var rak på sak – och var ärlig.

3. Be om exakt det du saknar
Många som har varit ett par länge kan lätt irritera sig på att den andre ”inte fattar”. Man tänker; ”Vi har varit tillsammans så länge och känner varandra så bra, så han/hon borde begripa ditt eller datt utan att jag ska behöva bokstavera allting”. Men så enkelt är det sällan – din partner är ingen tankeläsare. Är du upprörd, besviken eller ledsen över någonting som du saknar, så berätta det. Om din partner inte vet vad du vill, så kan han/hon inte heller ge dig det förrän du själv ber om det. Det viktiga här är att verkligen tänka på vad du ber om – berätta vad du vill ha, inte vad du inte vill ha.

4. Ha realistiska förväntningar
Alla människor har drömmar och förhoppningar – men det är inte din partners livsuppgift att uppfylla dem. Du har själv ett eget ansvar för att få ut det du vill av livet. Att bjuda med någon på resan är en annan sak. Var realistisk i dina förhoppningar. Att sänka sina förväntningar är inte detsamma som att göra dem mer realistiska. Du kan fortfarande ha högtflygande, fantastiska drömmar och mål att sträva efter. Både du och din partner kommer att må bättre av att hålla förväntningarna på ett mera realistiskt plan – då slipper du också bli besviken om allt inte blir exakt som du hade tänkt dig.

5. Ge och ta
Att lära sig ge och ta innebär att man skapar en balans i relationen. För att få vad du själv vill ha, så måste du också vara beredd att ge din partner vad han/hon behöver. Svårare än så är det inte.


Så där, lite att börja med

Storsäljaren om att LEDA sitt liv (inte bara leva det)

Så blir du framgångsrik - utan pengar, utan kontakter och med helt fel bakgrund

"Jag vill från djupet av mitt hjärta säga TACK och åter TACK för att du har skrivit boken "framgångsrik".
Den har på riktigt förändrat mitt liv. Gett mig smärtsamma insikter om mig själv som jag nu arbetar stenhårt med att förändra. Jag har bloggat och instagrammat om hur fantastisk den är och rekommenderar den till alla jag känner. Mitt ex är min ständiga följeslagare i handväskan, nerlusad med hundöron, tankar, funderingar och svar och den tänker jag behålla. Nu tar jag steget med något jag drömt om alldeles för länge och det är du som är en stor del i att jag vågar. Tack för att du skrev denna bok och tack för att du har förändrat mitt liv."

Tina, putasmellonme.com

"Jag har läst många så kallade framgångsböcker i mitt liv, det har ALDRIG hänt att jag läst ut en bok så fort.
Vilken känsloresa!! Hade högläsning för min man, ( jag brukar göra så när hans entreprenörshjärna brinner för mycket). Den här boken är helt unik, det finns en del i denna genre, men ingen som beskrivs på ett sådant pedagogiskt, träffsäkert sätt. Man känner trovärdigheten, man känner, energin, man känner all den kraft du lagt ner och det skapar respekt!! Med ett mod och ett sätt att bjuda på dig själv i boken, blir den så direkt att det inte går att sluta läsa, det går heller inte att ducka. Tack är ju ett för mesigt ord i dessa sammanhang! Men i alla fall, Tusen tack för att du valt och skriva den här boken. Som mina ungdomar säger DEN ÄGER!!"

Anna Bengelsdorff, Ellos

"Jag läser Framgångsrik och får den ena aha-upplevelsen efter den andra , jag är nog lite kär dig, för du skriver om mig och du har avslöjat mig . Nu har jag beslutat att mitt arbete de närmaste dagarna består av att läsa, och den här gången LÄSA din bok. Jag tar den till mig, jag antecknar , jag blir glad av dina träffsäkra provokationer, lägger boken ifrån mig för att reflektera, känner igen mig och känner igen min omgivning. Jag har läst böcker om personlig utveckling och karriärutveckling tidigare, begreppen är inte okända och jag har nått olika grad av inspiration, men ( förbjudet ord !!!) nu golvas jag och du öppnar mina ögon. Undrar om det är så här det känns att vara / bli religiös....."
Mia Rieder

"Boken var min resesällskap på flyget nyligen och jag kan sammanfatta att detta var en helt suverän bok: klarsynta, beska droppar serverade på klarspråk i krasshetens bleka lampsken; helbra! Jag har självt byggt bolag på mottot "Framgång är planerad, shit happens" och kan skriva under på allt i din bok med erfarenheter från företagandets skitiga skyttegravar.Jag har läst och studerat i hela mitt nyfikna liv och kan slå fast att detta är den bästa bok om personlig utveckling jag någonsin läst."
Ulf Engerby, Qbranch AB

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen och Ego förlag

Artikeln är skyddad med Google authorship

Lägg gärna till mig som vän på Facebook...

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?

Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?

Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till www.smartare-liv.se i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss).

Om du vill länka till artikeln blir vi såklart jätteglada.

Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
Prenumerera gratis på månadsbrevet här:

Smartare liv är tipsbrevet för dig som vill ha bättre balans i tillvaron. Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, konkreta råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv. Det är såklart GRATIS att prenumerera. Du får brevet varannan vecka och kan avsluta din prenumeration när du vill med bara en knapptryckning.

Här kan du se om en gratisprenumeration på "Smartare liv" är något för dig.

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med böcker som hjälper dig att leva ett smartare liv.

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.


Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se | Sitemap