Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

Hur blir man framgångsrik? Här får du svaret


Sveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)

Det finns inget som heter snabb framgång. Talesättet "stjärna över en natt" brukar innebära tio års slit som ingen ser. Du måste betala priset helt enkelt. Vägen till att bli framgångsrik är lång och har många hinder. Det är inte konstigt att de flesta människor slutar jaga när de stöter på motstånd. Det är bara ett fåtal människor som har envisheten att fortsätta framåt och det är precis de som lyckas. De goda nyheterna är att det går att lyckas med det man vill. Jag skulle vilja säga att just envishet är den viktigaste av alla egenskaper för att bli framgångsrik.

Säger vem?
Vem är jag som säger det här och hur kan jag utnämna mig till representant för att tala om hur man blir framgångsrik?

Jag driver nu två bokförlag - http://www.redaktionen.se och http://www.egoforlag.se och flera andra sajter på nätet (bland andra den du är på nu). Förlagen har funnits i mer än tio år och alltid gått med vinst. Jag växte upp med två missbrukande föräldrar och insåg tidigt att jag var tvungen att hitta mina förebilder någon annanstans. Sedan dess har jag:

 • Skrivit tre romaner på ett av Sveriges största förlag (Prisma)
 • Skrivit böcker som hjälper svenska företagare framåt (25 -30 böcker har det blivit hittills)
 • Skrivit artiklar i många svenska dagstidningar
 • Varit krönikör i både Dagens Nyheter och Metro samtidigt
 • Varit en av Sveriges mest anlitade Såpaförfattare (skrivit hundratals avsnitt av olika TV-serier)
 • Haft frågespalter och egna sidor i flera olika veckotidningar och medier
 • Varit krönikör i Radio Stockholm
 • Driver tio olika nyhetsbrev med över 250 000 prenumeranter
 • Blivit nominerad till årets företagare i Stockholm 2012
 • ...och andra saker som jag inte kommer ihåg just nu när jag skriver det här.

  Jag har lyckats med det jag ville och drömde om och förstod tidigt att framgång handlar mest om att vara envis. Om framgång är att nå dit man vill - då är jag framgångsrik. Och jag har sett samma sak hos andra framgångsrika personer runt omkring mig. Det är inga såskoppar som ger upp när det blir jobbigt. De sliter för det varje dag. När andra käkar chips i soffan på fredagskvällarna så jobbar de som vill framåt vidare med sin praktiska plan för att nå dit de vill. Det är just det du ska göra också. Det går. Titta bara på mig.

  Här är några konkreta tips för dig som vill bli framgångsrik:

  1. Lär du hur andra som är där du vill vara har gjort
  Det bästa du kan göra är att läsa om och ta reda på mer om hur andra har gjort. Det du får veta om framgångsrika människor i medierna är vad de gjort, sällan hur de kom dit de är. Du vill veta deras historia. Deras insats för att nå framgång. Läs min egen bok "Så blir du framgångsrik - utan pengar, utan kontakter och med helt fel bakgrund"

  2. Förvänta dig att det blir svårt
  Det viktigaste skälet till att de flesta människor inte blir framgångsrika är att de ger upp för tidigt. De har fel förväntningar. De tror att de ska bli lätt. Bara för att de har fått en idé i huvudet så tror de att de är unika. Överraskningen kommer när de märker att det inte är så lätt och entusiasmen försvinner.
  Just därför ska du förvänta dig att det blir svårt. Bara då kommer du att vara mentalt förberedd när du möter verkligheten.

  3. Underskatta inte tiden det kommer att ta
  Det tar tid att nå längre än alla andra, så är det bara. Rusta dig för ett maraton, inte en spurt.

  4. Ha ett skäl till varför du ska kämpa mer än andra
  Du måste brinna för det här för att hålla dig motiverad. Det går inte att kämpa ner motstånd och hinder om du inte vet varför du gör det och att du verkligen vill nå fram till målet.

  5. Hantera motgångarna rätt
  När jag skrev min första roman och var totalt okänd och förlaget sa nej första gången blev jag knäckt. Men jag skrev om den - och de sa nej igen. Det här hände fyra gånger till på skrivmaskinernas tid så det var tufft. Men jag visste varför jag höll på med det här och lyssnade på vad förlagen sa, reste mig och gjorde om. Jag gillade inte alltid vad de sa men de var vägen till mitt mål. De höll mitt öde i sina händer och jag förstod det istället för att bli en lipsill som kände mig orättvist behandlad.

  5. Hitta andra som också vill bli framgångsrika
  Det blir mycket lättare för dig att nå framgång om du hittar andra med samma mål att prata med och få stöd av. Ni kan motivera varandra när det är trögt och hjälpa varandra framåt.

  Och jag säger det igen - ge aldrig upp.

  Lycka till nu

  Storsäljaren om att LEDA sitt liv (inte bara leva det)

  Så blir du framgångsrik - utan pengar, utan kontakter och med helt fel bakgrund

  "Jag vill från djupet av mitt hjärta säga TACK och åter TACK för att du har skrivit boken "framgångsrik".
  Den har på riktigt förändrat mitt liv. Gett mig smärtsamma insikter om mig själv som jag nu arbetar stenhårt med att förändra. Jag har bloggat och instagrammat om hur fantastisk den är och rekommenderar den till alla jag känner. Mitt ex är min ständiga följeslagare i handväskan, nerlusad med hundöron, tankar, funderingar och svar och den tänker jag behålla. Nu tar jag steget med något jag drömt om alldeles för länge och det är du som är en stor del i att jag vågar. Tack för att du skrev denna bok och tack för att du har förändrat mitt liv."

  Tina, putasmellonme.com

  "Jag har läst många så kallade framgångsböcker i mitt liv, det har ALDRIG hänt att jag läst ut en bok så fort.
  Vilken känsloresa!! Hade högläsning för min man, ( jag brukar göra så när hans entreprenörshjärna brinner för mycket). Den här boken är helt unik, det finns en del i denna genre, men ingen som beskrivs på ett sådant pedagogiskt, träffsäkert sätt. Man känner trovärdigheten, man känner, energin, man känner all den kraft du lagt ner och det skapar respekt!! Med ett mod och ett sätt att bjuda på dig själv i boken, blir den så direkt att det inte går att sluta läsa, det går heller inte att ducka. Tack är ju ett för mesigt ord i dessa sammanhang! Men i alla fall, Tusen tack för att du valt och skriva den här boken. Som mina ungdomar säger DEN ÄGER!!"

  Anna Bengelsdorff, Ellos

  "Jag läser Framgångsrik och får den ena aha-upplevelsen efter den andra , jag är nog lite kär dig, för du skriver om mig och du har avslöjat mig . Nu har jag beslutat att mitt arbete de närmaste dagarna består av att läsa, och den här gången LÄSA din bok. Jag tar den till mig, jag antecknar , jag blir glad av dina träffsäkra provokationer, lägger boken ifrån mig för att reflektera, känner igen mig och känner igen min omgivning. Jag har läst böcker om personlig utveckling och karriärutveckling tidigare, begreppen är inte okända och jag har nått olika grad av inspiration, men ( förbjudet ord !!!) nu golvas jag och du öppnar mina ögon. Undrar om det är så här det känns att vara / bli religiös....."
  Mia Rieder

  "Boken var min resesällskap på flyget nyligen och jag kan sammanfatta att detta var en helt suverän bok: klarsynta, beska droppar serverade på klarspråk i krasshetens bleka lampsken; helbra! Jag har självt byggt bolag på mottot "Framgång är planerad, shit happens" och kan skriva under på allt i din bok med erfarenheter från företagandets skitiga skyttegravar.Jag har läst och studerat i hela mitt nyfikna liv och kan slå fast att detta är den bästa bok om personlig utveckling jag någonsin läst."
  Ulf Engerby, Qbranch AB

  Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

  Om artikelförfattaren:

  Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen och Ego förlag

  Artikeln är skyddad med Google authorship

  Lägg gärna till mig som vän på Facebook...

  Veckans samvetsfråga:
  När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?

  Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?

  Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till www.smartare-liv.se i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss).

  Om du vill länka till artikeln blir vi såklart jätteglada.


  Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
  Prenumerera gratis på månadsbrevet Smartare Liv här:

  Smartare liv är tipsbrevet för dig som vill ha bättre balans i tillvaron. Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, konkreta råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv. Det är såklart GRATIS att prenumerera. Du får brevet varannan vecka och kan avsluta din prenumeration när du vill med bara en knapptryckning.

  Här kan du se om en gratisprenumeration på "Smartare liv" är något för dig.

  EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med böcker som hjälper dig att leva ett smartare liv.

  Fyll i din e-postadress i rutan
  Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.  Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
  Webbredaktör - frida@smartare-liv.se | Sitemap