Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

Hur man hanterar utmaningar bäst


Sveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)

En viktig kunskap som alla borde få steg för steg-instruktioner om redan i skolan är hur man hanterar alla utmaningar som ibland kommer i formen av hemskheter som visar sig vara förklädda möjligheter och ibland helt enkelt som något svart och tråkigt som sätter krokben för oss genom livet. Oftast är dock utmaningarna mindre och ändå är det så få av oss som vet hur man på ett klokt sätt bemöter dem. Idag ska du få tips om hur du kan göra med de där utmaningarna som du möter varje dag.

Överreagera inte.
Att överreagera är ett säkert sätt att fatta dåliga beslut. När man inte har kontrollen på sina känslor så slutar det ofta med beslut som man ångrar senare. Nästa gång en utmaning dyker upp – studera dina egna känslor en stund och lugna ner dig innan du fattar något beslut.

Acceptera att det är så här.
Om du kan gå in i en utmaning och acceptera den kommer du acceptera och förstå att allt inte kommer att bli som du vill att det ska bli. Om du inte kan acceptera verkligheten kommer du att bli väldigt frustrerad i livet. Många människor försöker förändra någon eller något de inte kan kontrollera och när det inte fungerar så mår de pyton (såklart). När du väl kan acceptera verkligheten så som den är kommer du att bli mycket lugnare och se stegen du måste ta mycket tydligare.

Skyll inte på andra.
Många människor gör det till en vana att alltid skylla sina problem på andra. De tar inte sitt ansvar för beslut de själva fattat i sina liv. Ju mer du klandrar andra för utmaningarna du möter desto mindre kommer andra att tycka om dig. Sluta peka finger. Ta ansvaret och bli fri.

Koppla bort och koppla av.
Du måste lära dig att inte ta åt dig av allt här i livet. Att koppla bort för mig innebär att jag vågar skriva den här texten. Om jag oroade mig över dem som inte gillar det jag skriver så skulle jag sluta skriva. Jag hoppas istället att du som läser det här får ut något av det och kan ta det till dig. Att lyckas med utmaningar handlar om att inte vara rädd för vad resultatet kan bli.

Sluta analysera sönder allt.
När du tänker för mycket på en situation eller en händelse så kommer du att börja döma allt och alla i dem. När du tänker för mycket kommer du att få det svårt att acceptera verkligheten och tro att något inte står rätt till. Överanalysering leder också ofta till att man blir handlingsförlamad.

Acceptera förändringar.
Alla får vi hantera förändringar i livet hela tiden. Många människor gillar inte förändringar och försöker kämpa emot eftersom de annars tvingas ut från sin komfortzon. Du kommer att vara lycklig och olycklig ibland men det livet lär alla människor är att inget av tillstånden är permanenta. Ditt jobb är att träna dig själv att acceptera alla sinnesstämningar du har och inse att livet är en berg- och dalbana ibland.

Till sist en fråga:
Vilka negativa förändringar i ditt liv visade sig senare medföra massor av bra saker. Jag har själv en hel hög sådana historier. Har inte du?

Hur du motiverar dig själv när allt suger

Hur du motiverar dig själv när allt suger

"Det är invikta sidor, understrykningar och det känns som att jag var tillbaka i skolbänken och läste favoritämnet igen. Det är så mycket som är bra att det är svårt att börja. Jag gillar tonen, ämnena och det konkreta tilltalet. Det här kan vara den bästa bok jag har läst inom ämnet personlig utveckling. Och då har jag läst många!"
Henrik Persson, Hisingen

"Jag fick den här boken i handen av en vän som läst den. Han tyckte att jag behövde lyftas upp och jag var skeptisk till att en bok skulle kunna hjälpa mig med det. Men snart satt jag där och log. Fantastisk bok som verkligen visar konkret hur man ska få fart på sig själv. Jag ska snart köpa ett exemplar själv."
Daniela Björklund, Sigtuna

"Det bästa med boken är att den är rolig också. Författaren har en skön förmåga att både visa hur man ska göra och samtidigt skoja om våra tillkortakommanden som människor. Kul. Bra. Rekommenderas."
Krister Nordström, Vellinge

"Den här boken har hjälpt mig att göra mina arbetsveckor mycket roligare. Jag har känt mig träffad många gånger och skulle vilja spela tillbaka tiden 20-30 år och gjort saker annorlunda från början."
Peter Stensson, Oxie

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen och Ego förlag

Artikeln är skyddad med Google authorship

Lägg gärna till mig som vän på Facebook...

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?

Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?

Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till www.smartare-liv.se i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss).

Om du vill länka till artikeln blir vi såklart jätteglada.


Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
Prenumerera gratis på månadsbrevet Smartare Liv här:

Smartare liv är tipsbrevet för dig som vill ha bättre balans i tillvaron. Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, konkreta råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv. Det är såklart GRATIS att prenumerera. Du får brevet varannan vecka och kan avsluta din prenumeration när du vill med bara en knapptryckning.

Här kan du se om en gratisprenumeration på "Smartare liv" är något för dig.

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med böcker som hjälper dig att leva ett smartare liv.

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.

Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se | Sitemap