Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

15 sätt att förenkla ditt liv och slappna av lite mer


Sveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)

Det finns väldigt få personliga problem som är unika. De problem du brottas med har miljoner andra på jorden just nu också. En av de personerna kan finnas närmare än du tror. Problemet med problem är att vi tror att våra är så unika att vi tror att ingen i vår närhet kan förstå dem. Det är fel.

Här är 15 sätt att slappna av lite mer och sluta noja så mycket

1. För att slippa dåligt samvete är det bra att göra det man har sagt att man ska göra och att göra det direkt.

2. Skapa en ”Jag ska göra en sak idag”-lista. Du kan naturligtvis göra fler saker men om du har många saker att göra så är risken stor att du inte gör klart någon av dem. Om du bara har en sak att göra så kommer du också att göra den med större nöje istället för att bli stressad av allt annat som inte blir gjort.

3. Inse att många problem ofta försvinner av sig själva om man bara struntar i dem ett par dagar.

4. Sluta oroa dig över kvällstidningarnas dravel om att alla andra har ett fantastiskt sexliv. Vem bryr sig om vad andra gör? Den amerikanska författaren Pam Spurr gjorde en undersökning som visade att 90 % av oss antagligen inte provar något nytt i sovrummet när relationen fyllt ett år. Och efter tvåårsjubiléet kan du glömma det.

5. Utveckla ett sämre minne. Att ständigt tänka på hur saker kunde ha varit, eller hur någon har varit orättvis mot dig eller vad du skulle ha sagt till den där idioten som förolämpade dig – allt är slöseri med din tid och gör ditt liv svårare än det behöver vara.

6. Tänk dig själv som gammal. Vad kan du göra nu så du slipper sitta och ångra det sedan? Är det någon i ditt liv som du behöver förlåta? Är det något du har dåligt samvete för att du inte gör? Jobbar du för mycket och umgås med barnen för lite? Om du har dåligt samvete eller blir illa till mods av något nu kommer det förvandlas till något ännu jobbigare senare i livet - ånger.

7. Ät mer hälsosamt. Det kanske inte är tydligt varför det förenklar livet att äta hälsosammare men tänk på motsatsen. Om du äter mycket fett, salt, socker och stekt mat hela tiden så kommer du garanterat att få större behov av hälsovård på sikt. Det kan ske om flera år men föreställ dig att behöva gå till doktorn hela tiden, att behöva ligga på sjukhus, gå till apoteket, få terpi, operera sig, ta insulinsprutor, ja du fattar. Att vara ohälsosam gör livet komplicerat.

8. Hitta ett kreativt sätt att uttrycka dig. Det kan vara att skriva, måla, göra film, fotografera, dansa, åka skateboard, laga mat, snickra, sy eller vad som helst som passar just dig. Att ge sig själv tid att skapa tar bort stress och förenklar sättet vi kan hantera livet på.

9. Lär dig dina begränsningar så att du inte pressar dig själv över stresskanten. Det betyder att du måste göra det som krävs för att undvika att krav byggs på krav så att du till slut blir utmattad. Bli snäll mot dig själv.

10. Jämför inte din familj med andra familjer. Jämför er bara med de värderingar du tycker är bäst för er.

11. Investera i lite sökande efter själen för att ta reda på vad som verkligen är viktigt för dig och bedöm sedan om ditt liv behöver radikala förändringar, en mindre service eller om du kanske kan gratulera dig själv.

12. Fyll dina dagar med enkla nöjen. Gör en lista över dina favoritnöjen som är just enkla och sprid dem över din dag.

13. Om du har svårt att sluta äta skräpmat, låtsas att du har köpt en häst för en miljon kronor. Skulle du låta din häst äta skräpmat, hoppa över måltider och hälla i sig kolsyrad läsk i mängder? Klart att du inte skulle och ändå låter du dig själv göra det.

14. Ta hand om din kropp. Sov bättre. En trött och undernärd kropp är den perfekta bostaden för stress. Din hälsa är ditt liv! Ät rätt, träna och gå till doktorn när du behöver det.

15. Låt inte andra fatta dina beslut åt dig. Ibland måste man bara strunta i vad andra tänker om dig, skaka av dig och bevisa för dig själv att du är bättre än andra tror att du är.

Lite att tänka på...

Hur du motiverar dig själv när allt suger

Hur du motiverar dig själv när allt suger

"Det är invikta sidor, understrykningar och det känns som att jag var tillbaka i skolbänken och läste favoritämnet igen. Det är så mycket som är bra att det är svårt att börja. Jag gillar tonen, ämnena och det konkreta tilltalet. Det här kan vara den bästa bok jag har läst inom ämnet personlig utveckling. Och då har jag läst många!"
Henrik Persson, Hisingen

"Jag fick den här boken i handen av en vän som läst den. Han tyckte att jag behövde lyftas upp och jag var skeptisk till att en bok skulle kunna hjälpa mig med det. Men snart satt jag där och log. Fantastisk bok som verkligen visar konkret hur man ska få fart på sig själv. Jag ska snart köpa ett exemplar själv."
Daniela Björklund, Sigtuna

"Det bästa med boken är att den är rolig också. Författaren har en skön förmåga att både visa hur man ska göra och samtidigt skoja om våra tillkortakommanden som människor. Kul. Bra. Rekommenderas."
Krister Nordström, Vellinge

"Den här boken har hjälpt mig att göra mina arbetsveckor mycket roligare. Jag har känt mig träffad många gånger och skulle vilja spela tillbaka tiden 20-30 år och gjort saker annorlunda från början."
Peter Stensson, Oxie

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen och Ego förlag

Artikeln är skyddad med Google authorship

Lägg gärna till mig som vän på Facebook...

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?

Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?

Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till www.smartare-liv.se i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss).

Om du vill länka till artikeln blir vi såklart jätteglada.


Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
Prenumerera gratis på månadsbrevet här:

Smartare liv är tipsbrevet för dig som vill ha bättre balans i tillvaron. Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, konkreta råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv. Det är såklart GRATIS att prenumerera. Du får brevet varannan vecka och kan avsluta din prenumeration när du vill med bara en knapptryckning.

Här kan du se om en gratisprenumeration på "Smartare liv" är något för dig.

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med böcker som hjälper dig att leva ett smartare liv.

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.


Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se | Sitemap