Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

De enda nio sätt du behöver för att förbättra ditt liv


Sveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)

Tidningarna är fulla av olika dieter, nya träningsmetoder och ”nya” sätt att leva ett bättre liv.
Det är lite roligt det där med nya trender som dyker upp och försvinner. Det finns stressbollar, spikmattor, olika yogaformer och olika nya teorier om hur man ska leva bättre. Det är inget fel med dem men uppenbarligen får metoderna inget riktigt varaktigt fäste. Och strängt taget handlar de alla om samma viktiga saker. Med andra ord är det inte metoderna du ska tänka på utan de viktiga sakerna som förbättrar ditt liv. Här kommer de nio viktigaste:


1. Din hälsa. Håll koll på den. Se till så att du ligger nära din idealvikt och att du tränar hjärtat regelbundet. Så enkelt är det och hur du gör det är upp till dig.

2. Lär dig att hantera stress. Stress påverkar hälsan, omdömet, energin och dina resultat. Gå en kurs, läs en bok om stress eller gör vad som passar dig men lär dig att kontrollera och hantera din stress.

3. Leta efter passionen i ditt liv. Passion är startpunkten för att hitta lyckan och framgång med livet. Vad brinner du för? Gör mer av det.

4. Gör det du är bra på. Det du är bra på ligger garanterat nära dina intressen och din passion. Se till så att ditt liv anpassar sig mer och mer efter vad du gör bra och gillar att göra. Det ger dig nämligen enorma fördelar.

5. Lär dig att se möjligheter när de dyker upp och ta dem. Det folk ångrar mest när de ligger för döden är att de inte tog chansen när de såg den.

6. Håll dig på banan. Det är lätt att tappa målet när man uppnått något. Hitta nya mål. Ha alltid en ny dröm som ger dig energi.

7. Jobba med dig själv hela livet. Testa nya saker, nya sätt att göra något och bli klokare. Att stanna upp och bli feg gör dig inte lycklig.

8. Kliv ut från komfortzonen. Det är när du känner dig obekväm som saker börjar hända. Var inte rädd för att verka dum. Det är när du känner dig som en dum nybörjare som du utvecklas.

9. Ta bort negativa människor från din livsekvation. Personer som förgiftar och håller dig tillbaka gör för själen vad giftig mat gör för kroppen. Undvik eller lägg mindre tid på de personer som inte har något bra med sig.

Ungefär så.

Lästips: Så blir du framgångsrik


Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen och Ego förlag

Artikeln är skyddad med Google authorship

Lägg gärna till mig som vän på Facebook...

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?

Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?

Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till www.smartare-liv.se i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss).

Om du vill länka till artikeln blir vi såklart jätteglada.


Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
Prenumerera gratis på månadsbrevet Smartare Liv här:

Smartare liv är tipsbrevet för dig som vill ha bättre balans i tillvaron. Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, konkreta råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv. Det är såklart GRATIS att prenumerera. Du får brevet varannan vecka och kan avsluta din prenumeration när du vill med bara en knapptryckning.

Här kan du se om en gratisprenumeration på "Smartare liv" är något för dig.

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med böcker som hjälper dig att leva ett smartare liv.

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se | Sitemap