Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

5 enkla tips som kan förändra ditt liv dramatiskt på bara 5 minuter


Sveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)

Vi lever i ett samhälle som bombarderar oss med frågor, krav och distraktioner 24/7. Det är ju inte konstigt att så få människor får något vettigt gjort. Men det finns faktiskt ett otroligt enkelt, men supereffektivt sätt att dramatiskt förändra din tillvaro på. Allt som krävs är att du skapar en ny vana och det gör du på bara fem minuter. Hemligheten ligger i att ta kontroll över din tid. Ta fem minuter till att skriva ned ett schema för hur du ska nå ditt mål – och skriv ett nytt schema för varje dag.

Så här skriver du din lista:

1. Avsätt tid till att göra något som du verkligen älskar att göra
Avsätt tid till att göra något som verkligen gillar att syssla med. Och gör det, oavsett om du bara har 5 min över. När du har gjort det till en vana skapar du också ny energi till att orka göra saker som är nödvändiga, men kanske inte lika roliga – och du får samtidigt något att se fram emot varje dag.

2. Prioritera rätt
Ett litet dagsschema kan vara exakt vad du behöver för att kunna fokusera på vad som verkligen är viktigt i ditt liv. Prioritera rätt när du väljer saker att ta upp på din Att göra-lista. Märker du att du aldrig gör vissa av punkterna på listan, så har du prioriterat fel. Det dröjer inte länge förrän du gjort det till en vana att bara skriva upp sådant som du verkligen ser som nödvändiga.

3. Samla ihop liknande uppgifter

Finns det gemensamma nämnare för olika saker på din lista, så gör dem tillsammans. Då blir det lättare att få dem gjorda och du slipper slösa tid och fokus genom att hatta från den ena uppgiften till den andra. Sådant slukar inte bara tid, utan också energi.

4. Sätt upp deadlines
Deadlines har en förmåga att få oss att ta saker på allvar – och respektera dina deadlines, så kommer du också att få mer gjort. Googla Pomodoro-tekniken – det är ett bra sätt att hjälpa dig fokusera på dina uppgifter i tidsbegränsade perioder.

5. Lägg till ett litet delmål
Lägg till mindre, realistiska delmål för varje dag som leder till det stora, maffiga slutmålet. Belöna dig själv för varje uppnått delmål och skriv ned vad du ska göra imorgon för att komma ännu ett steg närmare slutmålet med hjälp av ännu ett delmål.

Enkelt va?


Storsäljaren om att LEDA sitt liv (inte bara leva det)

Så blir du framgångsrik - utan pengar, utan kontakter och med helt fel bakgrund

"Jag vill från djupet av mitt hjärta säga TACK och åter TACK för att du har skrivit boken "framgångsrik".
Den har på riktigt förändrat mitt liv. Gett mig smärtsamma insikter om mig själv som jag nu arbetar stenhårt med att förändra. Jag har bloggat och instagrammat om hur fantastisk den är och rekommenderar den till alla jag känner. Mitt ex är min ständiga följeslagare i handväskan, nerlusad med hundöron, tankar, funderingar och svar och den tänker jag behålla. Nu tar jag steget med något jag drömt om alldeles för länge och det är du som är en stor del i att jag vågar. Tack för att du skrev denna bok och tack för att du har förändrat mitt liv."

Tina, putasmellonme.com

"Jag har läst många så kallade framgångsböcker i mitt liv, det har ALDRIG hänt att jag läst ut en bok så fort.
Vilken känsloresa!! Hade högläsning för min man, ( jag brukar göra så när hans entreprenörshjärna brinner för mycket). Den här boken är helt unik, det finns en del i denna genre, men ingen som beskrivs på ett sådant pedagogiskt, träffsäkert sätt. Man känner trovärdigheten, man känner, energin, man känner all den kraft du lagt ner och det skapar respekt!! Med ett mod och ett sätt att bjuda på dig själv i boken, blir den så direkt att det inte går att sluta läsa, det går heller inte att ducka. Tack är ju ett för mesigt ord i dessa sammanhang! Men i alla fall, Tusen tack för att du valt och skriva den här boken. Som mina ungdomar säger DEN ÄGER!!"

Anna Bengelsdorff, Ellos

"Jag läser Framgångsrik och får den ena aha-upplevelsen efter den andra , jag är nog lite kär dig, för du skriver om mig och du har avslöjat mig . Nu har jag beslutat att mitt arbete de närmaste dagarna består av att läsa, och den här gången LÄSA din bok. Jag tar den till mig, jag antecknar , jag blir glad av dina träffsäkra provokationer, lägger boken ifrån mig för att reflektera, känner igen mig och känner igen min omgivning. Jag har läst böcker om personlig utveckling och karriärutveckling tidigare, begreppen är inte okända och jag har nått olika grad av inspiration, men ( förbjudet ord !!!) nu golvas jag och du öppnar mina ögon. Undrar om det är så här det känns att vara / bli religiös....."
Mia Rieder

"Boken var min resesällskap på flyget nyligen och jag kan sammanfatta att detta var en helt suverän bok: klarsynta, beska droppar serverade på klarspråk i krasshetens bleka lampsken; helbra! Jag har självt byggt bolag på mottot "Framgång är planerad, shit happens" och kan skriva under på allt i din bok med erfarenheter från företagandets skitiga skyttegravar.Jag har läst och studerat i hela mitt nyfikna liv och kan slå fast att detta är den bästa bok om personlig utveckling jag någonsin läst."
Ulf Engerby, Qbranch AB

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen och Ego förlag

Artikeln är skyddad med Google authorship

Lägg gärna till mig som vän på Facebook...

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?

Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?

Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till www.smartare-liv.se i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss).

Om du vill länka till artikeln blir vi såklart jätteglada.


Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?Prenumerera gratis på månadsbrevet här:

Smartare liv är tipsbrevet för dig som vill ha bättre balans i tillvaron. Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, konkreta råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv. Det är såklart GRATIS att prenumerera. Du får brevet varannan vecka och kan avsluta din prenumeration när du vill med bara en knapptryckning.

Här kan du se om en gratisprenumeration på "Smartare liv" är något för dig.

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med böcker som hjälper dig att leva ett smartare liv.

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.


Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se | Sitemap