Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

5 enkla, men supereffektiva sätt att förändra din vardag


Sveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)

Ibland behövs det inte mycket för att göra tillvaron lite roligare, lite lättare och lite mer meningsfull. Alla förändringar behöver inte vara i stil med att borra sig genom Hallandsåsen. Även små förändringar kan skapa stora förbättringar.

1. Hitta en plats där du kan koppla bort omvärlden
Det kan vara en park, en bänk på en utsiktsplats, en sten i skogen eller en vrå i ditt hem. Det viktiga är att du hittar en plats där du kan – och vågar – vara ensam en stund och koppla bort omvärldens brus och krav på ständig uppmärksamhet. Det räcker med att tillbringa fem minuter om dagen ensam för att du ska må lite bättre.

2. Rita eller måla
Det är ett perfekt sätt att fånga sina tankar på. Och att få utlopp för sina känslor.

3. Städa undan negativa saker
Leta upp två saker som stör dig i ditt hem och som känns fulla av negativ energi – och kasta dem i soporna. Det kan räcka för att frigöra en massa positiv energi på.

4. Ta en tupplur
Gör det. En Power-nap kan förändra din tillvaro dramatiskt. Om du kan, så sov en stund mitt på dagen. Det räcker med en halvtimme. Du får inte bara mer energi och känner dig utvilad - du ser också till att skapa nya perspektiv på problem. Hjärnan är fantastisk på att hitta lösningar när vi sover.

5. Ge dig själv ett löfte
Lova dig själv att från och med idag göra minst en sak varje dag som gör dig gladare och som får din tillvaro att kännas meningsfull. Skriv löftet på en lapp och placera den där du kan se den och bli påmind om den varje dag.

Så där, lite att börja med

Hur du motiverar dig själv när allt suger

Hur du motiverar dig själv när allt suger

"Det är invikta sidor, understrykningar och det känns som att jag var tillbaka i skolbänken och läste favoritämnet igen. Det är så mycket som är bra att det är svårt att börja. Jag gillar tonen, ämnena och det konkreta tilltalet. Det här kan vara den bästa bok jag har läst inom ämnet personlig utveckling. Och då har jag läst många!"
Henrik Persson, Hisingen

"Jag fick den här boken i handen av en vän som läst den. Han tyckte att jag behövde lyftas upp och jag var skeptisk till att en bok skulle kunna hjälpa mig med det. Men snart satt jag där och log. Fantastisk bok som verkligen visar konkret hur man ska få fart på sig själv. Jag ska snart köpa ett exemplar själv."
Daniela Björklund, Sigtuna

"Det bästa med boken är att den är rolig också. Författaren har en skön förmåga att både visa hur man ska göra och samtidigt skoja om våra tillkortakommanden som människor. Kul. Bra. Rekommenderas."
Krister Nordström, Vellinge

"Den här boken har hjälpt mig att göra mina arbetsveckor mycket roligare. Jag har känt mig träffad många gånger och skulle vilja spela tillbaka tiden 20-30 år och gjort saker annorlunda från början."
Peter Stensson, Oxie

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen och Ego förlag

Artikeln är skyddad med Google authorship

Lägg gärna till mig som vän på Facebook...

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?

Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?

Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till www.smartare-liv.se i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss).

Om du vill länka till artikeln blir vi såklart jätteglada.

Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
Prenumerera gratis på månadsbrevet här:

Smartare liv är tipsbrevet för dig som vill ha bättre balans i tillvaron. Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, konkreta råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv. Det är såklart GRATIS att prenumerera. Du får brevet varannan vecka och kan avsluta din prenumeration när du vill med bara en knapptryckning.

Här kan du se om en gratisprenumeration på "Smartare liv" är något för dig.

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med böcker som hjälper dig att leva ett smartare liv.

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.


Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se | Sitemap