Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

Åtta sätt att få en fantastisk relation med dina barn


Sveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)

Som förälder undrar man alltid om man kan göra något mer för sina barn. Det är egentligen ganska onödiga tankar eftersom de flesta av oss gör mer än tillräckligt som det är. Egentligen är det ganska enkla saker som skapar bra relationer mellan föräldrar och barn och här kommer åtta tips som du redan vet men kanske behöver höra ibland.

1. Kommunicera.
Att prata med dina barn är det största och viktigaste av allt. Prat om deras glädje, sorger, oro, problem och allt mellan himmel och jord. När du gör det blir dina barn trygga och er relation stärks.

2. Dela gemensamma intressen.
Det finns inget starkare än gemensamma intressen. Vad är både du och ditt barn intresserade av. Dela mer av det. Gör mer av det. Måla tillsammans, se på filmer ni båda gillar. Lägg ner tid på gemensamma intressen. Det binder er samman på ett bra sätt.

3. Uppmuntra och stötta.
Hur jobbigt det än är, var alltid den starka som stöttar och hjälper dem framåt vad de än gör.

4. Dela deras entusiasm.
Det bästa barn vet är när deras föräldrar är lika intresserade av deras liv som de själva är. Om de vinner något – var på plats och dela deras entusiasm. Om de gillar något, försök att hjälpa dem att uppnå det och var lika positiv som de är över det de vill nå.

5. Var en del av deras aktiviteter.
Lär dig mer om det de gör på dagarna. Se till att vara på plats på deras uppvisningar, tävlingar och liknande saker. Barn tycker om att känna att “mina föräldrar finns där för mig hela tiden”.

6. Var deras bästa vän men på rätt sätt.
Att vara ditt barns bästa vän är det bästa med att vara förälder. Dina regler måste gälla fortfarande men när reglerna inte behövs kan du utveckla din roll till vänskap mer än föräldraskap. Nyckel är att att inte bli lurad och utnyttjad på ett sätt som till slut skadar ditt barn på grund av brister på krav.

7. Lyssna.
Barn gillar att prata och kan göra det i timmar. Det här ändlösa pratet är viktigt eftersom ditt barn känner att du lyssnar vad det än gäller.

8. Skapa unika minnen.
Minnen är den bästa delen av relationer och de hjälper till att skapa starka band. Därför är det viktigt att du hjälper till att skapa bra minnen för er gemensamt. Du kan göra olika saker med dina barn – campa, gå på tur, äventyra, resa. Ju mer familjetid ni har tillsammans, desto bättre kommer du att känna ditt barn.


Lästips

Så ger du ditt barn ett fantastiskt självförtroende


Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen och Ego förlag

Artikeln är skyddad med Google authorship

Lägg gärna till mig som vän på Facebook...

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?

Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?

Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till www.smartare-liv.se i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss).

Om du vill länka till artikeln blir vi såklart jätteglada.


Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
Prenumerera gratis på månadsbrevet Smartare Liv här:

Smartare liv är tipsbrevet för dig som vill ha bättre balans i tillvaron. Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, konkreta råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv. Det är såklart GRATIS att prenumerera. Du får brevet varannan vecka och kan avsluta din prenumeration när du vill med bara en knapptryckning.

Här kan du se om en gratisprenumeration på "Smartare liv" är något för dig.

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med böcker som hjälper dig att leva ett smartare liv.

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.


Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se | Sitemap