Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

11 ovanor som garanterar att du aldrig kommer bli framgångsrik eller lycklig


Sveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)

Allt i livet handlar inte om otur. De flesta av oss begränsar oss själva helt i onödan. Gör dig kvitt de här ovanorna, så ökar chanserna att du också får en bättre, roligare och mer framgångsrik tillvaro.

1. Sluta spela
Chansen att bli rik genom spel är astronomisk liten. Tips, Lott och Trisslotter är inte lösningen för dig som vill bli ekonomiskt oberoende. Spara pengarna istället och investera dem i fonder, aktier och andra värdepapper istället.

2. Skippa skräpmaten
Dåliga matvanor resulterar i mindre ork vilket gör oss tröttare och mindre motiverade att ta ansvar för vår tillvaro – och ekonomi. Studier har visat att 97 % av mindre ekonomiskt framgångsrika människor stoppade i sig över 300 skräpmatskalorier om dagen. 69 % åt skräpmat tre gånger i veckan eller mer. 66 % var överviktiga och vägde drygt 15 kilo över genomsnittet.

3. Dra ner på alkoholen
Samma sak här – för mycket alkohol sänker orken och motivationen att vilja ta itu med sitt liv. Studier har visat att 84 % av framgångsrika och ekonomiskt välbeställda människor dricker mindre än två glas öl, vin eller sprit om dagen.

4. Dumpa negativa människor
Vi blir som de vi umgås med. Det har åtskilliga studier visat. Nobba därför negativa människor i din omgivning. Vill du bli produktiv, positiv och energisk så omge dig med produktiva, positiva och energiska människor.

5. Se mindre på TV
De som blir rika väljer att själv lära sig något framför att bli underhållna. Tablåerna – och nätet – är överfullt med hjärndöd skit som inte resulterar i annat än slöseri med vår värdefulla tid.

6. Tänk positivt
Det räcker förstås inte med att vilja må bra och bli framgångsrik, men det är en bra början att lära sig tänka positiv och se möjligheter istället för svårigheter när det dyker upp hinder i tillvaron.

7. Sluta skjuta upp saker på obestämd tid
Det finns inget bra tillfälle för att göra sådant som är tråkigt, svårt eller jobbigt. Gör det du ska nu istället för att tro att det blir lättare att göra det imorgon eller en annan dag.

8. Lär dig lyssna på kritik
Konstruktiv kritik är en ovärderlig källa till att bli bättre och klokare. Alla som klagar är inte ute efter att sänka dig. Många vill hjälpa dig, så lär dig lyssna och öppna för förändringar.

9. Sluta slösa
Ett av de enklaste sätten att bli rik på är att sluta slösa bort pengar. En kaffe på stan och lunch ute varje dag är (o)vanor som snabbt slukar en massa pengar. Vågar du räkna på hur mycket lägger på sådana rutiner varje år?

10. Sluta harva runt på ett jobb som du hatar
Livet är kort och vi är döda i det oändliga. Ingen kommer tacka dig för att du slösar bort din värdefulla tid på ett jobb som du avskyr. Gör mer av vad du verkligen vill göra istället. Ta reda på om det kan innebära att du kan starta ett eget företag och försörja dig på vad du bäst trivs med att göra.

11. Sluta följa John
Det enklaste är att göra som alla andra. Följa strömmen och hålla låg profil. Men vill du verkligen göra skillnad och förändra ditt liv så måste du våga utmana din tillvaro och dina rädslor. Ta dig ut ur din komfortzon. Gör något varje dag som du inte tror att du kan, får eller vågar göra.
Lästips som andra har gillat

Gör det nu - eller ångra dig i graven

”Fem poäng av fem! Perfekt språk – direkt till läsaren. Det finns sammanfattningar, frågeformulär, saker att komma ihåg eller tänka på. Personlig, tydlig och med stor empati. Man får tillit till författare från första raderna – det syns direkt att han vet vad han skriver om. Uppmuntrar och vägleder. Lagom djup, mycket psykologisk och väldigt nyttig. Boken hjälpte mig att förstå mig själv bättre. Jag fastnade i vissa avsnitt och fick läsa om dem, t. ex, om beroende av andra människor, då fick jag tänka om mina relationer med de andra och förstå att det är/var bara bra att släppa taget och gå vidare, att bli mer vuxen och oberoende.”
Marina Wallin, Stocka

”Jag blev lite besvärlig för familjen hemma efter jag läst boken men också otroligt peppad och glad, mycket för att jag förstod att det faktiskt finns fler som är som jag och det går att göra något åt det. Jag började sakta tänka i andra banor. Jag är inte dålig på att genomföra saker, men är av den oroande karaktären som funderar väldigt mycket på "vad som kan hända längre fram" och går in i en ond cirkel som stjäl otroligt mycket energi. Förändringarna började sakta ta form allt efter sidorna i boken och nu känns livet enklare, roligare och nu tar jag rätt steg och gör rätt saker i mitt liv. En bok att ha med sig lång tid.”
Anette Dahlgren, Trekanten

”Man får sig en tankeställare att tiden går men det man lär sig är att det inte är för sent att starta nya projekt och utmaningar... Boken innehåller många tänkvärda kapitel som faktiskt hänger ihop med mental träning också...”
Maud Gradh Karlsson

”Det bästa med boken var sättet den var skriven på, enkel att förstå och gav konkreta tips.
Den har absolut hjälpt mig, den gav mig verkligen en spark i baken och fick mig att inse att det bara var att bestämma sig! Jag kommer förmodligen läsa om den flera gånger. Jag skulle rekommendera den till alla, även den andra boken jag köpte, "Rivstart" var hur bra som helst.”

Emelie Karlsson, Ulricehamn

”Den svenska modellen bygger bland annat på trygghetsnarkomani, och den här boken utmanar oss att lämna detta trygga landskap. Boken har fått mig att tänka till och i högre grad värdera vad jag sysslar med (och inte sysslar med). Den har påverkat mina vägval inför framtiden i en hälsosam riktning (och gjort mig mindre beroende av trygghet). Köp den!”
Lollo Vestlund

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen och Ego förlag

Artikeln är skyddad med Google authorship

Lägg gärna till mig som vän på Facebook...

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?

Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?

Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till www.smartare-liv.se i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss).

Om du vill länka till artikeln blir vi såklart jätteglada.

Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?Prenumerera gratis på månadsbrevet här:

Smartare liv är tipsbrevet för dig som vill ha bättre balans i tillvaron. Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, konkreta råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv. Det är såklart GRATIS att prenumerera. Du får brevet varannan vecka och kan avsluta din prenumeration när du vill med bara en knapptryckning.

Här kan du se om en gratisprenumeration på "Smartare liv" är något för dig.

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med böcker som hjälper dig att leva ett smartare liv.

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.


Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se | Sitemap