Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

5 smarta tips för att behålla motivationen när det verkligen tar emot


Sveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)

Det är lätt att få skuldkänslor för att man inte alltid gör som man säger, lovar eller vill. Men det är dags att tänka om. Det finns ingen mening med att må dåligt för att man missar, eller kanske vill, hoppa över ett träningspass, inte läst klart boken som alla pratar om eller inte orkar jaga prestige på sociala medier för att du är trött.

Gör så här istället:

1. Slut fred med dig själv
Älta inte gamla misstag. Slut fred med dig själv och acceptera att du inte alltid kan, orkar, hinner eller vill göra allt som förväntas av dig. Inse att man får ha begränsningar. Sluta känn ånger och att försöka reparera gamla misstag. Se framåt istället.

2. Påminn dig själv om gamla framgångsrika vanor
Skrota gamla ovanor genom att ersätta dem med nya, bättre vanor. Det är hemligheten med att hela tiden komma framåt – framgång är en bra vana lika mycket som misslyckanden är en dåliga vana. Tänk på gamla, bra vanor som lett dig framåt och skapa fler nya sådana bra vanor.

3. Sätt upp realistiska mål

Istället för att lova dig själv (och din omgivning) att du helt ska sluta äta socker eller pizza, så är det bättre (och ofta mer realistiskt) om du lovar att äta mindre socker och pizza varje vecka. Det blir också ett mer överkomligt mål att sikta in sig på. Och skuldkänslorna blir inte heller lika stora om du ”syndar” och äter pizza två kvällar i veckan istället för en jämfört med om du lovat att du aldrig mer skulle äta pizza.

4. Ignorera icke-konstruktiva tankar
Slå dövörat till när den där negativa rösten i ditt huvud påminner dig om att du är för stressad eller för trött för att göra si eller så. Lär dig styra om tankarna till en positiv tanke. Jo, det är bättre att gå en 10 minuters promenad eller ta ett 20 min pass på gymmet istället för att inte göra något alls och bara skylla på tidsbrist och trötthet.

5. Var mer som ett gummiband
Allt behöver inte alltid vara som det alltid har varit. Med andra ord, det finns alltid utrymme för förändringar. Utmana din egen bekvämlighet då och då. Våga vara lite mer öppen, flexibel och leta efter andra alternativ än det mest uppenbara.Hur du motiverar dig själv när allt suger

Hur du motiverar dig själv när allt suger

"Det är invikta sidor, understrykningar och det känns som att jag var tillbaka i skolbänken och läste favoritämnet igen. Det är så mycket som är bra att det är svårt att börja. Jag gillar tonen, ämnena och det konkreta tilltalet. Det här kan vara den bästa bok jag har läst inom ämnet personlig utveckling. Och då har jag läst många!"
Henrik Persson, Hisingen

"Jag fick den här boken i handen av en vän som läst den. Han tyckte att jag behövde lyftas upp och jag var skeptisk till att en bok skulle kunna hjälpa mig med det. Men snart satt jag där och log. Fantastisk bok som verkligen visar konkret hur man ska få fart på sig själv. Jag ska snart köpa ett exemplar själv."
Daniela Björklund, Sigtuna

"Det bästa med boken är att den är rolig också. Författaren har en skön förmåga att både visa hur man ska göra och samtidigt skoja om våra tillkortakommanden som människor. Kul. Bra. Rekommenderas."
Krister Nordström, Vellinge

"Den här boken har hjälpt mig att göra mina arbetsveckor mycket roligare. Jag har känt mig träffad många gånger och skulle vilja spela tillbaka tiden 20-30 år och gjort saker annorlunda från början."
Peter Stensson, Oxie

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen och Ego förlag

Artikeln är skyddad med Google authorship

Lägg gärna till mig som vän på Facebook...

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?

Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?

Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till www.smartare-liv.se i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss).

Om du vill länka till artikeln blir vi såklart jätteglada.


Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?Prenumerera gratis på månadsbrevet här:

Smartare liv är tipsbrevet för dig som vill ha bättre balans i tillvaron. Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, konkreta råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv. Det är såklart GRATIS att prenumerera. Du får brevet varannan vecka och kan avsluta din prenumeration när du vill med bara en knapptryckning.

Här kan du se om en gratisprenumeration på "Smartare liv" är något för dig.

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med böcker som hjälper dig att leva ett smartare liv.

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.


Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se | Sitemap