Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

De sju bästa sätten att hantera stress


Sveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)

Har du märkt att du är mer spänd, kanske snäser åt andra eller har fått ont i magen och hjärtklappning. Du är bara stressad. Det går att fixa. Så här kan du göra.

1. Gör något, sitt inte bara där. Motion löser mycket stress. Bara en promenad kan göra susen. Är du mer stressad, se till att motionera hårdare. Det löser många problem

2. Byt rutiner och tvinga dig själv att ta in allt som är bra runt omkring dig. Gör något annat. Byt väg till jobbet. Ät något annat till frukost, träffa nya människor. Ändra!

3. Ta bort frustration med handlingar. Att sitta som ett bittert åskmoln som bara väntar på regn kommer bara att skapa ännu mer ångest och stress. Att göra något konkret däremot resulterar alltid i att stressen minskar och försvinner.

4. Gör något som får dig att skratta och må bra. Se till att det finns med i dina dagar och inte bara krav. Att ha det bra är lika viktigt som att äta och dricka så se till att få tid till det. Du kanske gillar en särskild TV-serie, en särskild författare eller att gå på Yoga. Släpp stressen och gör något som är bra för DIG.

5. Ta emot stressen, snarare än att oroa dig över den. En del stress är bra, den ger oss extra energi att göra fantastiska saker eller att undvika smärta i våra liv. Inse att stress kan vara bra som drivkraft under vissa omständigheter när den hjälper oss framåt snarare än blir en börda.

6. Jobba med självförtroendet och självkänslan. Mycket av den negativa stress vi upplever kommer från vår egen brist på förtroende för vår egen förmåga att hantera stress. Ju mer säker du är på hur du kan hantera stressade situationer desto mindre effekt får stress på dig.

7. Inse att du är byggd på ett särskilt sätt och att du har vissa knappar som får stressen att öka om du (eller andra) trycker på dem. Om du är bättre förberedd på vad som kan hända i olika situationer eller med olika personer så slår inte stressen till lika hårt.


Så enkelt är det och framför allt – gör något, vad som helst men sitt inte och var stressad utan att ändra något för då ändras inget.


(annonsen kan ej hittas)


Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen och Ego förlag

Artikeln är skyddad med Google authorship

Lägg gärna till mig som vän på Facebook...

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?

Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?

Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till www.smartare-liv.se i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss).

Om du vill länka till artikeln blir vi såklart jätteglada.


Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
Prenumerera gratis på månadsbrevet Smartare Liv här:

Smartare liv är tipsbrevet för dig som vill ha bättre balans i tillvaron. Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, konkreta råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv. Det är såklart GRATIS att prenumerera. Du får brevet varannan vecka och kan avsluta din prenumeration när du vill med bara en knapptryckning.

Här kan du se om en gratisprenumeration på "Smartare liv" är något för dig.

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med böcker som hjälper dig att leva ett smartare liv.

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.

Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se | Sitemap