Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

5 supereffektiva sätt att ändra din attityd på direkten


Sveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)

1. Skratta oftare
Ja, det kan vara lättare sagt än gjort – och ofta blir man bara ännu mer irriterad när någon säger till en att rycka upp mungiporna. Men ett gott skratt är rena mirakelkuren även för den som är sur, trött och arg. Bestäm dig för att titta på sådant som får dig att skratta – se ett par avsnitt av din favoritkomedi eller kolla efter korkade klipp på Youtube – och gör det i synnerhet om du inte känner att du är ”på humör”. Skrattet har störst inverkan på dig då.

2. Säg nej oftare
Risken att folk i din omgivning blir sura och tycker att du är självupptagen är övergående. För din egen del betyder det att du får mer tid och energi över till att göra mer av sådant som du själv vill göra – och när du gör det blir du också en trevligare, mer hjälpsam och energisk person som din omgivning kommer att uppskatta ännu mer. Hitta en balans mellan att göra mer som du själv vill och mindre av allt som andra tar för givet och förväntar sig att du ska ställa upp på.

3. Hitta orsaken till ditt dåliga humör
Ibland finns det ingen direkt orsak till att vi är irriterade, sura eller förbannade, men ofta går det att gräva fram en anledning. Se tillbaka på vad som hände idag som kan ha orsakat ditt dåliga humör. Var det en engångsföreteelse eller kan du hitta ett mönster? Blir du upprörd och sur varje dag för samma sak? Finns det något du kan göra åt saken? Inte? Släpp då tankarna på det och inse att det finns visa politiker, kändisar och andra människor som har en speciell förmåga att göra dig arg – och se till att undvika att läsa om dem och se på sådana TV-program. Du kommer att känna en stor börda lyftas från dina axlar när du väl har identifierat vad som gör dig förbannad och väljer att inte slösa mer tid och energi på att reta dig på det.

4. Bli bättre på att uppskatta dig själv och din tillvaro
Vi är så fast i vårt negativa tänkande att vi lätt glömmer bort att uppskatta hur bra vi egentligen har det. Och tycker du att din tillvaro är skit, så definiera ”skit” lite mer noggrant och titta på hur ditt liv ser ut jämfört med t.ex. tiggarna som du passerar utanför ICA i regn och snöslask. Stanna upp då och då och tänk på allt som du egentligen borde vara lite mer tacksam för.

5. Lär dig affirmera
Affirmationer är inget New Age-flum. Affirmationer är ett effektivt sätt att lära sig tänka mer positivt och därmed också må bättre. Upprepa positiva saker för dig själv eller skriv upp peppande saker på lappar som du sprider ut i ditt hem. ”Jag kan springa en mil under 50 minuter” t.ex. Det är viktigt att tankarna är realistiska och överkomliga. Om du upprepar samma tankar tillräckligt länge, så kommer du att övertyga dig själv om att det du säger är sant – vilket gör det mycket lättare för dig att rent praktiskt också förverkliga det du vill göra. Plötsligt har ditt halvtomma glas förvandlats till ett halvfullt glas.


Så där, lite att börja med

Hur du motiverar dig själv när allt suger

Hur du motiverar dig själv när allt suger

"Det är invikta sidor, understrykningar och det känns som att jag var tillbaka i skolbänken och läste favoritämnet igen. Det är så mycket som är bra att det är svårt att börja. Jag gillar tonen, ämnena och det konkreta tilltalet. Det här kan vara den bästa bok jag har läst inom ämnet personlig utveckling. Och då har jag läst många!"
Henrik Persson, Hisingen

"Jag fick den här boken i handen av en vän som läst den. Han tyckte att jag behövde lyftas upp och jag var skeptisk till att en bok skulle kunna hjälpa mig med det. Men snart satt jag där och log. Fantastisk bok som verkligen visar konkret hur man ska få fart på sig själv. Jag ska snart köpa ett exemplar själv."
Daniela Björklund, Sigtuna

"Det bästa med boken är att den är rolig också. Författaren har en skön förmåga att både visa hur man ska göra och samtidigt skoja om våra tillkortakommanden som människor. Kul. Bra. Rekommenderas."
Krister Nordström, Vellinge

"Den här boken har hjälpt mig att göra mina arbetsveckor mycket roligare. Jag har känt mig träffad många gånger och skulle vilja spela tillbaka tiden 20-30 år och gjort saker annorlunda från början."
Peter Stensson, Oxie

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen och Ego förlag

Artikeln är skyddad med Google authorship

Lägg gärna till mig som vän på Facebook...

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?

Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?

Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till www.smartare-liv.se i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss).

Om du vill länka till artikeln blir vi såklart jätteglada.

Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
Prenumerera gratis på månadsbrevet här:

Smartare liv är tipsbrevet för dig som vill ha bättre balans i tillvaron. Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, konkreta råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv. Det är såklart GRATIS att prenumerera. Du får brevet varannan vecka och kan avsluta din prenumeration när du vill med bara en knapptryckning.

Här kan du se om en gratisprenumeration på "Smartare liv" är något för dig.

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med böcker som hjälper dig att leva ett smartare liv.

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.


Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se | Sitemap