Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

Vinterdepression - så undviker du den


Sveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)

Känner du dig ofta deprimerad under den mörka tiden på året? Bristen på solljus, kylan och långt till våren, sommaren och det där livet som du verkligen vill leva kan resultera i ett syndrom kallat SAD (Seasonal Affective Disorder).

Symptomen på vinterdepression varierar från trötthet till mer eller mindre allvarliga former av depression. Frågan är – vad kan du göra för att motverka vinterdepressioner? Finns det något att göra – ja, det finns det faktiskt.

Här kommer några tips om hur du motar vinterdepressionen i dörren.

1. Sätt mål för den här tiden på året
Varför ska du gå upp ur sängen varje dag som inte har med ditt jobb att göra. Ska du komma i form, planera en resa, lära dig något nytt eller börja med en ny hobby: Mening i livet ger dig andra saker att tänka på än vinterdepressionen.

2. Ät vitaminer och särskilt D-vitamin
Det hjälper oss som bor på norra halvklotet att inte bli lika påverkade av bristen på sol.

3. Träna bort vinterdepressionen
Du behöver inte träna som en galning men ta promenader så ofta du kan. Få igång cirkulationen ordentligt och bygg upp lite adrenalin så hjälper det dig både mentalt och fysiskt.

4. Rena kroppen
Ät nyttigt och bra istället för att gå loss för mycket på semlorna och andra sötsaker som man gärna tröstar sig med på vintern. Frukt och grönsaker är nyckeln till att bli av med vinterdepressionen och dessutom slipper du stå i vassen i sommar för att du frossat dig igenom vintern.

5. Drick mer vatten
På sommaren blir vi mer naturligt törstiga och dricker mer men vi måste göra samma sak på vintern för att behålla balansen i kroppen. Många som har huvudvärk har helt enkelt vätskebrist.

6. Gör saker som får dig att skratta
Du vet bäst själv vad som får dig att skratta med magen. Roliga filmer, roliga vänner, roliga saker att göra. Gör mer av det.

Hur du motiverar dig själv när allt suger

Hur du motiverar dig själv när allt suger

"Det är invikta sidor, understrykningar och det känns som att jag var tillbaka i skolbänken och läste favoritämnet igen. Det är så mycket som är bra att det är svårt att börja. Jag gillar tonen, ämnena och det konkreta tilltalet. Det här kan vara den bästa bok jag har läst inom ämnet personlig utveckling. Och då har jag läst många!"
Henrik Persson, Hisingen

"Jag fick den här boken i handen av en vän som läst den. Han tyckte att jag behövde lyftas upp och jag var skeptisk till att en bok skulle kunna hjälpa mig med det. Men snart satt jag där och log. Fantastisk bok som verkligen visar konkret hur man ska få fart på sig själv. Jag ska snart köpa ett exemplar själv."
Daniela Björklund, Sigtuna

"Det bästa med boken är att den är rolig också. Författaren har en skön förmåga att både visa hur man ska göra och samtidigt skoja om våra tillkortakommanden som människor. Kul. Bra. Rekommenderas."
Krister Nordström, Vellinge

"Den här boken har hjälpt mig att göra mina arbetsveckor mycket roligare. Jag har känt mig träffad många gånger och skulle vilja spela tillbaka tiden 20-30 år och gjort saker annorlunda från början."
Peter Stensson, Oxie

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen och Ego förlag

Artikeln är skyddad med Google authorship

Lägg gärna till mig som vän på Facebook...

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?

Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?

Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till www.smartare-liv.se i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss).

Om du vill länka till artikeln blir vi såklart jätteglada.


Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
Prenumerera gratis på månadsbrevet Smartare Liv här:

Smartare liv är tipsbrevet för dig som vill ha bättre balans i tillvaron. Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, konkreta råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv. Det är såklart GRATIS att prenumerera. Du får brevet varannan vecka och kan avsluta din prenumeration när du vill med bara en knapptryckning.

Här kan du se om en gratisprenumeration på "Smartare liv" är något för dig.

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med böcker som hjälper dig att leva ett smartare liv.

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.
Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se | Sitemap