Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

5 smarta sätt att hantera en jobbig chef


Sveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)

De flesta av oss har en chef. Jobbar man på en traditionell arbetsplats brukar det också finnas både avdelningschefer, mellanchefer och högre uppsatta chefer. Det alla slags chefer har gemensamt är att vi kanske inte alltid gillar dem. Många är dessutom rädda för sin chef. I flera fall är det kanske också befogat. Det finns många knasiga, konstiga, självupptagna, påträngande, nyfikna, maktgalna och bara allmänt jobbiga människor i chefspositioner och i de allra flesta fall tvingas vi försöka samarbeta med dem för att behålla jobbet.
Men det finns förstås alltid en del saker man kan tänka på för att få relationen med sin chef att flyta lite smidigare.

1. Gör ditt jobb
Det är oftast en lika logisk som enkel sak för att slippa strul med sin chef. Gör vad du är anställd och får betalt för att göra.

2. Säg vad du tänker
Gör det. Lätta ditt hjärta om du tycker att du har blivit missuppfattad, förbisedd eller orättvist behandlad. Säg också ifrån om du har idéer och tankar på hur man kan göra saker enklare, snabbare och bättre. Det gäller förstås att vara lite diplomatisk. Du vet ju bäst själv hur din chef är som person. Men de flesta människor, även chefer, brukar uppskatta och respektera folk som vågar ta ansvar och egna initiativ.

3. Lägg egot åt sidan
Din chef har förmodligen blivit chef av en orsak. Han har (kanske) rätt erfarenhet, kompetens och inställning till sin tjänst. Alla chefer förtjänar kanske inte alltid sin befattning, men tänk på att det finns även de som jobbat sig till en befordran. Lägg ditt ego åt sidan ibland. Försök se på problem och situationer ur din chefs perspektiv. Det är alltid nyttigt att gå en mil i andra människor skor. Och det kan faktiskt också vara så att din chef bara är mån om företagets bästa och inte alls bara för skojs skull är ute efter att jävlas med dig personligen.

4. Våga småprata
Det är en bagatell att göra det till en vana att byta några ord med din chef i förbifarten. Det kan räcka med ett ”God morgon” eller ”Hur mår du?” för att skapa en bättre relation.

5. Håll humöret i schack
Visa inte att du blir förbannad, upprörd eller ledsen. Det gör dig bara sårbar. Alla människor råkar ut för orättvisor, kritik och misslyckanden. Ansträng dig för att behålla ditt lugn och din coola attityd. Det kommer att imponera på din chef och det kan innebära att han eller hon får en chans att omvärdera sin uppfattning om dig – till det bättre, förstås.

Så där, lite att börja med

Storsäljaren om att LEDA sitt liv (inte bara leva det)

Så blir du framgångsrik - utan pengar, utan kontakter och med helt fel bakgrund

"Jag vill från djupet av mitt hjärta säga TACK och åter TACK för att du har skrivit boken "framgångsrik".
Den har på riktigt förändrat mitt liv. Gett mig smärtsamma insikter om mig själv som jag nu arbetar stenhårt med att förändra. Jag har bloggat och instagrammat om hur fantastisk den är och rekommenderar den till alla jag känner. Mitt ex är min ständiga följeslagare i handväskan, nerlusad med hundöron, tankar, funderingar och svar och den tänker jag behålla. Nu tar jag steget med något jag drömt om alldeles för länge och det är du som är en stor del i att jag vågar. Tack för att du skrev denna bok och tack för att du har förändrat mitt liv."

Tina, putasmellonme.com

"Jag har läst många så kallade framgångsböcker i mitt liv, det har ALDRIG hänt att jag läst ut en bok så fort.
Vilken känsloresa!! Hade högläsning för min man, ( jag brukar göra så när hans entreprenörshjärna brinner för mycket). Den här boken är helt unik, det finns en del i denna genre, men ingen som beskrivs på ett sådant pedagogiskt, träffsäkert sätt. Man känner trovärdigheten, man känner, energin, man känner all den kraft du lagt ner och det skapar respekt!! Med ett mod och ett sätt att bjuda på dig själv i boken, blir den så direkt att det inte går att sluta läsa, det går heller inte att ducka. Tack är ju ett för mesigt ord i dessa sammanhang! Men i alla fall, Tusen tack för att du valt och skriva den här boken. Som mina ungdomar säger DEN ÄGER!!"

Anna Bengelsdorff, Ellos

"Jag läser Framgångsrik och får den ena aha-upplevelsen efter den andra , jag är nog lite kär dig, för du skriver om mig och du har avslöjat mig . Nu har jag beslutat att mitt arbete de närmaste dagarna består av att läsa, och den här gången LÄSA din bok. Jag tar den till mig, jag antecknar , jag blir glad av dina träffsäkra provokationer, lägger boken ifrån mig för att reflektera, känner igen mig och känner igen min omgivning. Jag har läst böcker om personlig utveckling och karriärutveckling tidigare, begreppen är inte okända och jag har nått olika grad av inspiration, men ( förbjudet ord !!!) nu golvas jag och du öppnar mina ögon. Undrar om det är så här det känns att vara / bli religiös....."
Mia Rieder

"Boken var min resesällskap på flyget nyligen och jag kan sammanfatta att detta var en helt suverän bok: klarsynta, beska droppar serverade på klarspråk i krasshetens bleka lampsken; helbra! Jag har självt byggt bolag på mottot "Framgång är planerad, shit happens" och kan skriva under på allt i din bok med erfarenheter från företagandets skitiga skyttegravar.Jag har läst och studerat i hela mitt nyfikna liv och kan slå fast att detta är den bästa bok om personlig utveckling jag någonsin läst."
Ulf Engerby, Qbranch AB

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen och Ego förlag

Artikeln är skyddad med Google authorship

Lägg gärna till mig som vän på Facebook...

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?

Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?

Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till www.smartare-liv.se i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss).

Om du vill länka till artikeln blir vi såklart jätteglada.

Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
Prenumerera gratis på månadsbrevet här:

Smartare liv är tipsbrevet för dig som vill ha bättre balans i tillvaron. Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, konkreta råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv. Det är såklart GRATIS att prenumerera. Du får brevet varannan vecka och kan avsluta din prenumeration när du vill med bara en knapptryckning.

Här kan du se om en gratisprenumeration på "Smartare liv" är något för dig.

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med böcker som hjälper dig att leva ett smartare liv.

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.


Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se | Sitemap